Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Το διεφθαρμένο κράτος θα εξυγιάνει το διεφθαρμένο ποδόσφαιρο


| Εκτύπωση Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Γιατί κουκούλωσαν τις καταγγελίες Παναγή και γιατί δεν διερεύνησαν τα στοιχεία της «Γκάρντιαν»;

Εδώ και πολλά χρόνια, οι φίλαθλοι μπορούσαν να δουν και να οσφρανθούν, από τις κερκίδες των σταδίων, ποιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες ήταν σικέ, ποιοι ποδοσφαιριστές ήταν «πιασμένοι» και ποιοι διαιτητές εκτελούσαν διατεταγμένες αποστολές.
Τα σωματεία, η ΚΟΠ, τον «χαβά» τους. Κανένας δεν τολμούσε να παραδεχθεί το αυτονόητο. Το κυπριακό ποδόσφαιρο ήταν για τους πλείστους ποδοσφαιρο-πατέρες ηθικά, αγγελικά πλασμένο. Και τα σικέ δεν ήταν παρά ένας μύθος, που καλλιεργούσαν όσοι δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν τους αγωνιστικούς στόχους τους ...

Μετά από κάμποσα χρόνια, ήλθε ο Μάριος Παναγή, με ντοκουμέντα, να αποκαλύψει τις αισχρότητες. Αποκάλυψε πολλά και κατονόμασε περισσότερα. Ξανά η ΚΟΠ ξέπλυνε την ντροπή της μέσα από ευφυολογήματα και φανφάρες. Πως κανένα στοιχείο δεν έδωσε ο Παναγή, και πως ενεργεί με εκδικητικότητα.
Το ποδόσφαιρό μας είναι άσπιλο και αμόλυντο, υποστήριξε. Και η Αστυνομία τι έπραξε; Το κράτος τι έπραξε; Έκαναν τα στραβά μάτια. Υποστήριξαν πως επειδή στο δικαστήριο δεν γίνονται αποδεκτά τα ηχητικά ντοκουμέντα, δεν μπορούσε να στηριχθεί υπόθεση.
Οι ανακριτές εφάνησαν εντελώς αδύναμοι, μέσα από τα ντοκουμέντα να διεισδύσουν σε βάθος και να εντοπίσουν μαρτυρίες. Ανακοίνωσαν πως κατηγορήθηκαν δύο, αλλά αυτούς τους δύο ουδέποτε τους είδαμε να παρουσιάζονται στη δικαιοσύνη. Ο Μάριος Παναγή «εξορίστηκε» από την Κύπρο, και οι απατεώνες των γηπέδων και οι αξιωματούχοι της ΚΟΠ ηρέμησαν.

Μετά ήλθε η έγκυρη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» και αποκάλυψε πως το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι από τα πλέον διεφθαρμένα της Ευρώπης. Έκαναν δηλώσεις που ενίσχυαν τα στοιχεία της εφημερίδας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, ο πρώην Πρόεδρος του ΚΟΑ και άλλοι παράγοντες.
Η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία και πάλιν έκαναν πως δεν άκουσαν. Και η ΚΟΠάρα μας; Εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διέψευδε τη βρετανική εφημερίδα και επανελάμβανε τα τετριμμένα, πως στόχος ήταν η δυσφήμηση του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Αλλά μια του κλέφτη, δυο του απατεώνα, τρις του επιχειρούντος να κρύψει τη διαφθορά κάτω από το χαλί, τέταρτη και η κακή τους μέρα.

Φέτος, και υπό την κάλυψη της ατιμωρησίας, της ωραιοποίησης της βρομιάς και της ανικανότητας της Αστυνομίας, ήλθε η χαριστική βολή από την ΟΥΕΦΑ. Η οποία προειδοποίησε για άμεσο αποκλεισμό των κυπριακών ομάδων από τις ευρωπαϊκές ομάδες, λόγω της ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας. Ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκαν όλοι. Και η ΚΟΠάρα μας και οι πρόεδροι των σωματείων μας και ο φίλαθλος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.
Και αποφάσισαν να λάβουν εξοντωτικές ποινές, δήθεν, για την πάταξη των στημένων και για να προλάβουν την ΟΥΕΦΑ, μπας και χάσουν οι ομάδες μας από τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Να είστε βέβαιοι πως τίποτε δεν πρόκειται να γίνει και καμία ποινή δεν θα υπάρξει εις βάρος σωματείων. Νόμοι και κανονισμοί υπάρχουν πολλοί και αποτελεσματικοί. Στη βούληση εφαρμογής τους, είναι που μηδενίζονται οι έχοντες εξουσία. Εδώ υπάρχει, από μερικά χρόνια, νόμος που ποινικοποιεί το ρουσφέτι.
Ουδείς καταδικάστηκε ποτέ, επειδή ο ένας κρύβει τον άλλο. Υπουργοί αποδεικνύονται ότι διέπραξαν ρουσφέτι και κανένας δεν τόλμησε να τους στείλει στη δικαιοσύνη. Και θα τιμωρηθούν οι οργανωτές και εκτελεστές στημένων αγώνων; Το πολύ-πολύ να κατακρεουργηθεί κάποια επαρχιώτικη ομαδούλα, αλλά ποιος Υπουργός και ποια Αστυνομία θα τολμήσει να αποκεφαλίσει μία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες; Αφού όλες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είναι υπομάγαζα του πολιτικού κατεστημένου.

Το βρόμικο χρήμα έχει εισέλθει εδώ και πολύ καιρό στο ποδόσφαιρο. Οι εξαγορές ποδοσφαιριστών αποτελούν συχνό φαινόμενο. Οι διατεταγμένες αποστολές διαιτητών διακρίνονται με γυμνό μάτι. Η στοιχηματική δραστηριότητα, σαββατοκύριακη ενασχόληση.
Η ΚΟΠ έχει κομματικοποιηθεί. Η ηγεσία της, προκειμένου να επανεκλεγεί, δεν διστάζει να αναθεωρεί προκηρύξεις πρωταθλήματος και να αυξάνει τον αριθμό των ομάδων Α Κατηγορίας, στοιχείο που αποδεδειγμένα οδηγεί σε στημένους αγώνες. Το κράτος είναι κομματικοποιημένο. Από τα σωματεία, τα κόμματα αντλούν ψηφοφόρους, και οι Υπουργοί στήριξη. Τις προάλλες, σε μία πανηγυρική εκδήλωση συλλόγου, διέκρινα τέσσερεις έως πέντε Υπουργούς να συμμετέχουν και να χαριεντίζονται.

Ποιος θα λάβει μέτρα, ποιος θα εφαρμόσει νόμους, ποιος θα πατάξει τη διαφθορά;
Αφού όλοι εμπλέκονται και, κατά διάφορους τρόπους, αλείφουν στο ψωμί του ποδοσφαίρου. Γιατί δεν εξιχνίασαν τις καταγγελίες Παναγή; Γιατί δεν διερεύνησαν τις καταγγελίες της «Γκάρντιαν»;
Ένα κράτος διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο, πόση βούληση διαθέτει να πατάξει τη διαφθορά                                                                                                                     το ειδαμε εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: