Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Την κοπανάνε μαζικά οι ανώτατοι αξιωματικοί από την Τουρκία! Άλλοι 40 ζήτησαν άσυλο στην Γερμανία…


7b9c7-mustafa-kemal-ataturk

ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ!

Η Ανγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία την ώρα που δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι εργάζονται στο ΝΑΤΟ, έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tagesschau, πρόκειται για περίπου 40 άτομα που είναι…ανώτεροι αξιωματικοί. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων και το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία αυτούς τους στρατιώτες. Θα πάνε κατευθείαν φυλακή», δήλωσε το στέλεχος του CSU, Στέφαν Μάγιερ. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η σχέση Βερολίνου-Αγκυρας είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες, τόσο λόγω του ψηφίσματος της Βουλής που χαρακτήρισε ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια, όσο και της πολιτικής του Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Απειλές κατά της Αθήνας

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα απειλείται από την τουρκική κυβέρνηση ήδη με συνέπειες, διότι το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών είχαν κάνει αίτηση για άσυλο.

Η Αγκυρα τους χαρακτηρίζει ως στασιαστές και αρνείται να δεχθεί την ετυμηγορία, προσθέτει η εφημερίδα και συμπληρώνει ότι στην Τουρκία οι 8 εξακολουθούν να απειλούνται με σύλληψη και, ενδεχομένως, με βασανιστήρια. Τέλος, η Tagesschau αναφέρει ότι εκτός από τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, η Τουρκία έχει επίσης με την Ελλάδα μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής την οποία η Άγκυρα προτίθεται να επανεξετάσει.

https://olympia.gr/2017/01/28/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%8e%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%cf%89%ce%bc/                                    
Bookmark and Share
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: