ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Ανησυχία από τις συνεχείς προκλήσεις Αλβανών εθνικιστών στην Βόρειο Ηπειρο

Τα πρόσφατα γεγονότα στην Χειμάρα και σε άλλα χωριά της Βορείου Ηπείρου που είχαν ως στόχο τις περιουσίες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών

  και η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ», στους Αγίους Σαράντα, δημιουργούν ανησυχίες και ανασφάλεια.
Τελευταίο κρούσμα ήταν το κατέβασμα και το σκίσιμο της γαλανόλευκης που κυμάτιζε σε ένα σπίτι στους Γεωργουτσάτες του νομού Αργυροκάστρου, από μια ομάδα μελών του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία (Levizja Per Shiperi te Bashkuar). Ανάρτησαν και φωτογραφίες στο ίντερνετ.
Πολλές από  τις περιουσίες στη Β. Ήπειρο τις οποίες έχουν παραβιάσει Αλβανοί, είτε προσπαθούν με παράνομους τρόπους να τις κατακτήσουν, ανήκουν σε Ελληνες της Βορείου Ηπείρου.
Διαβάστε τη δήλωση του Ταχίρ Βελίου προέδρου του Κινήματος για μια Ενωμένη Αλβανία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινήματος :
«Χθες κατά τις 17:00 η ώρα, τα παιδιά του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία έχουν απομακρύνει την Ελληνική σημαία στην Δρόπολη. Το Κ.Ε.Α καταδικάζει σκληρά της ελληνικές προκλήσεις που έχουν το θάρρος να εκφράσουν τις σοβινιστικές τους θέσεις για τα πατρώα αλβανικά εδάφη και που απειλούν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Εφόσον οι αυτόχθονες Αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους Αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία καλεί την Αλβανική Δημοκρατία να υποβάλλει μήνυση στην Ελλάδα για γενοκτονία των Αλβανών. Επίσης να απαιτηθεί η πραγματοποίηση αυτών των δικαιωμάτων βασισμένα στην Πλατφόρμα για Ενωμένη Αλβανία και εγγυημένα από τις Διεθνής Συνθήκες : η επιστροφή του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, η αναγνώριση διπλής υπηκοότητας στους Αλβανούς της Τσαμουριάς, την επιστροφή των περιουσιών στους τσάμηδες και η αποζημίωση τους για την χρήση τους, η οργάνωση των θεσμών και τοπικής εξουσίας στην αλβανική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα, η επαναλειτουργία και χρηματοδότηση της εκπαίδευσης στην αλβανική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα, όπως και η προετοιμασία του περιβάλλοντος για το τελικό στάδιο υπό τις αρχές της αυτοδιάθεσης και του δικαιώματος της απελευθέρωσης από την αποικιοκρατία.»

                           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ       ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: