Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πιστόλι στον Kρόταφο του Βοσκού του Ψεύτη Νο.2

Πιστόλι στον Kρόταφο του Βοσκού του Ψεύτη Νο. 2

Από: Omiros Alexandrou <oalexandrou@cytanet.com.cy>

Φωτογραφία του Σαββάκης Παρεκλησιώτης.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αν και προεκλογικά διαβεβαίωνε ρητά τον κυπριακό Λαό ότι δεν θα αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων, αμέσως με την ανάληψη της Προεδρίας το 2013 ενέδωσε τελικά στο κούρεμα καταθέσεων που οι “φίλοι” του και ευρωπαίοι “εταίροι’’ μας μας επέβαλαν, επικαλούμενος ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά γιατί του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο.
Μετά το πρόσφατο φιάσκο του Πελεράν και της άτεγκτης στάσης που τήρησε η Τουρκία, με άρθρο μου προειδοποίησα όσους είναι εναντίον της τουρκικών προδιαγραφών λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΔΔΟ, να μην πανηγυρίζουν και να εφησυχάζουν γιατί ο Αναστασιάδης είναι απρόβλεπτος και δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη. Ούτε προφήτης να ήμουν!!  Μέσα σε μια βδομάδα από τότε ο Αναστασιάδης αναίρεσε όλες τις δεσμεύσεις του, όλες τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις του και μετά από ένα δείπνο με τον Μουσταφά με μπόλικο ουίσκι, συμφώνησε σε ότι του ζητούσαν οι Τούρκοι, και ερήμην της Ελλάδας, της πολιτικής ηγεσίας και του Λαού δεσμεύτηκε σε πενταμερή συνάντηση στην Γενεύη στις αρχές του Ιανουαρίου, χωρίς μάλιστα συμφωνία και συγκλίσεις σε κανένα από τα κεφαλαιώδη ζητήματα.
Πώς όμως ο ίδιος δικαιολόγησε την στροφή 180 μοιρών που έκανε; Είπε επί λέξει: “Είχα να επιλέξω μεταξύ της πολιτογράφησης 26,5 χιλιάδων εποίκων και του ενδεχομένου ενός δημοψηφίσματος για ενσωμάτωση των κατεχομένων από τον Σουλτάνο στην Τουρκία από τη μια και της επανέναρξης του διαλόγου από την άλλη και επέλεξα το δεύτερο. Δεν ήταν απόφαση δειλίας αλλά απόφαση τόλμης». Κόψε κάτι ρε μεγάλε!!  Το πρόβλημα σου τελικά είναι πολύ μεγάλο γιατί είσαι ο μόνος άνθρωπος στην γη που ταύτισε το “Τολμώ’’ με το δίνω και όχι με το διεκδικώ. Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι: Όταν θα πάς στην πενταμερή και ο Σουλτάνος επαναλάβει τις ίδιες ή άλλες απειλές αν δεν αποδεχτείς τις εγγυήσεις και την παραμονή του τουρκικού στρατού, τι θα κάνεις; Θα μιλήσεις πάλι για πιστόλι στον κρόταφο; Θαυμάστε λογική προέδρου κράτους!!  Όποτε δηλαδή οι τούρκοι εκφράσουν κάποιες απειλές θα πρέπει να τρέχουμε και να τους δίνουμε ότι ζητήσουν. Φανταστείτε τι είδους διαπραγμάτευση θα κάνει ο άνθρωπος στην Γενεύη.
 Από ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναδεικνύεται με διαφορά ο πιο αναξιόπιστος, πιο ανακόλουθος, πιο υποκριτής, πιο ενδοτικός και πιο προβληματικός Πρόεδρος. Ορκίστηκε να υπηρετεί, να υπερασπίζεται και να διαφυλάσσει τα συμφέροντα της Κύπρου και στην πραγματικότητα μάχεται μετά μανίας να την διαλύσει, να την καταργήσει και να την τουρκέψει. Προσπαθώ με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα να βρω κάτι που να δικαιολογεί αυτή την αψυχολόγητη και αλλοπρόσαλλη του στάση και ομολογώ ότι έχω ψηλώσει τα χέρια. Καταλήγω πλέον αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος έχει επιρεαστεί τόσο από την υπερκατανάλωση αλκοόλ, και τις εμμονές του, που δεν ξέρει πλέον τι του γίνεται, και το χειρότερο, ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει σοβαρό πρόβλημα. Αν όμως ο ίδιος και ο στενός του περίγυρος δεν κατανοούν, για δικούς τους λόγους, ότι ο ίδιος έχει πλέον περιπέσει σε αλκοολισμό, τότε μου βγαίνει πλέον αβίαστα το συμπέρασμα, και μακάρι να μην είναι έτσι τα πράγματα, ότι ο άνθρωπος είναι ένας πληρωμένος προδότης. Τα εκατομμύρια που το 2004 πήρε από την UNOPS για να μας πείσει να πούμε ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, δεν είναι άσχετα με αυτήν την εκδοχή. Ίσως όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τον οδήγησαν στην ακατανόητη του μεταστροφή και καταστροφική του απόφαση. Ο ένας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ίδιος έχει πλέον αντιληφθεί ότι με τίποτα δεν επανεκλέγεται, και ο άλλος ότι: Διαλύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία προσδοκεί ότι θα απαλλαγεί οριστικά από το ενδεχόμενο να καταδικασθεί για τα εγκλήματα που ο ίδιος και το δικηγορικό του γραφείο έχουν διαπράξει σε βάρος του τόπου, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσφατης υπόθεσης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συγκάλυψης του ρώσου εγκληματία Leonid Lebedev για την οποία εκβιάζεται από τους Αμερικάνους.
Και ενώ η Κύπρος αγαπητοί μου απειλείται πλέον ευθέως με τουρκοποίηση! Δεν είναι ρητορικό σχήμα λόγου αλλά η οδυνηρή πραγματικότητα και η πιθανότερη κατάληξη, ο πέραν του ΔΗΣΑΚΕΛ πολιτικός χώρος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Έβγαλε χθες μια ανακοίνωση για να μας ρήξη στάχτη στα μάτια ότι δήθεν ανησυχεί για την τροπή που πήραν τα πράγματα και ζητά από τον Πρόεδρο να προβεί, κατόπιν εορτής, σε ενέργειες μεταξύ των οποίων και αποστολή διευκρινιστικής επιστολής στο ΟΗΕ πριν από την σύγκληση της πολυμερούς που μετατράπηκε σε πενταμερή χωρίς την ‘’εκλιπούσα’’ Κυπριακή Δημοκρατία. Ζητά μάλιστα άκουσον άκουσον η αντιπολίτευση, να μεταβεί όλη η πολιτική ηγεσία στην Γενεύη. Εδώ, στην Κύπρο ο άνθρωπος κάνει του κεφαλιού του και δεν ακούει κανένα και οι ίδιοι πιστεύουν αφελώς ότι με το να είναι στο διπλανό δωμάτιο στην Γενέυη θα μπορούσαν να το επηρεάσουν; Δυστυχώς πρέπει να παρατηρήσω ότι η λεγόμενη αντιπολίτευση χάθηκε στην ατολμία της και στις κομματικές της σκοπιμότητες και ατζέντες και αφήνει σκόπιμα τον Αναστασιάδη να μας καταστρέφει για να καρπωθεί στο μέλλον κομματικά οφέλη, αν και εφόσον φυσικά θα συνεχίσει να υπάρχει η ΚΔ.
Τέρμα πλέον τα μισόλογα και οι αχρείαστοί τυπικισμοί. Για ακόμα μια φορά σαν απλός πολίτης που αγαπά πραγματικά τον τόπο του και όχι σαν χέσης Πρόεδρος, θα τολμήσω να μιλήσω έξω από τα δόντια και θα είμαι ρεαλιστής και σκληρός με όλα αυτά τα πολιτικά κοθώνια και πουλημένα τομάρια που καταστρέφουν ενσυνείδητα την πατρίδα μου για την οποία θυσιάστηκαν δικοί μου άνθρωποι. Θα πρέπει να υποδείξω ότι δυστυχώς εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα η μόνη διέξοδος που μας απομένει για να απεγκλωβιστούμε από τις δεσμεύσεις του Αναστασι ΑΔΗ και να αποφύγουμε την σίγουρη τουρκοποίηση στη οποία μας οδηγεί, είναι η επίκληση από την Κυπριακή Βουλή του άρθρου 44 του Συντάγματος για άμεση απομάκρυνση ενός εξόφθαλμα αλκοολικούεμμονικού και δοσίλογου Προέδρου από την εξουσία. Κατόπιν θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να σοβαρευτεί και να δει με διορατικότητα και καθαρό μυαλό πώς επανατοποθετούμε το Κυπριακό στην σωστή του βάση για να γίνουμε επιτέλους ένα σύγχρονο δημοκρατικό ευρωπαικό κράτος και όχι ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας. Αν η Βουλή αρνηθεί να το πράξει τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από του να κατέβουμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε την απομάκρυνση και παραδειγματική τιμωρία του καταστροφέα και ολετήρα μας.
Όμηρος Αλεξάνδρου                                    

                                                                                                                      ΑΠΟ Lefana

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: