Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Όταν οι "σύντροφοι κομμουνιστές " βομβάρδιζαν τη Θεσσαλονίκη ~ 10 Φεβρουαρίου 1948 (Βίντεο + ντοκουμέντα)


Όταν οι
Αναρωτιούνται όλοι γιατί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ γράφουν την απαγόρευση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τους πολίτες της Μακεδονικής πόλης, στα παλαιά των αρβυλών τους και καταπατούνε αυθαίρετα την Πλατεία Αριστοτέλους, για τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις.
Αυτά κύριοι είναι ανεπαίσθητες απώλειες μπροστά στο καλό των λαών! Εδώ ακόμη δεν ζήτησαν συγνώμη, όταν οι ομοϊδεάτες τους βομβάριζαν και σκότωναν αθώους, μέσα στο κέντρο της πόλης κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου (εμφύλιος μετά το ΦΕΚ του 1989, που υπέγραψαν ο Αντώνης Σαμαράς & ο Φώτης Κουβέλης).:
Στις αρχές του 1948, παρά τις διαφωνίες Μάρκου Βαφειάδη –Νίκου Ζαχαριάδη, αμέσως μετά τη σύσκεψη στρατιωτικών και πολιτικών αρχηγών του ΔΣΕ (αυτοαποκαλούμενος Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδος), διατάχθηκε ο νέος διοικητής των Ανταρτικών δυνάμεων στην Κεντρική Μακεδονία, Νίκος Τριανταφύλλου, να διεισδύσει στην παρυφές της Αστικής περιοχής της Θεσσαλονίκης με τμήματα του ΔΣΕ και να σφυροκοπήσει με βαρέα πυροβόλα την πόλη.
Μόλις λίγες ώρες πριν, ο σύντροφος Στάλιν, έλεγε στους ελληνόφωνους κομμουνιστές το περιβόητο ΣΒΑΡΝΟΥΤ, δηλαδή τυλίξτε πίσω το χαλί -σταματήστε αυτό που αρχίσατε. Η επιχείρηση, η οποία ήταν, εκ των πραγμάτων, πολύ επικίνδυνη και δύσκολη, πραγματοποιήθηκε την νύχτα στις 9 προς 10 (2:30 - 3:30 π.μ.) του Φλεβάρη 1948.
Τμήματα του ΔΣΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Τριανταφύλλου, έφτασαν κρυφά στα υψώματα σε απόσταση 8 χιλιομέτρων βορείως της Θεσσαλονίκης και έριξαν, ύπουλα και απρόκλητα στην πόλη, δεκάδες βλήματα βαρέως πυροβολικού (έπεσαν πάνω από 40 οβίδες, κυρίως σε αποθήκες και στρατώνες, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και την Τσιμισκή). Έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν., προκαλώντας πανικό και σύγχυση στους έντρομους κατοίκους και καταλαμβάνοντας εξ' απήνης τις αρχές της πόλης.
Στη Θεσσαλονίκη, παρά τον αρχικό μεσονύκτιο αιφνιδιασμό του, το Γ' Σώμα Στρατού που είχε ως έδρα την πόλη, ενήργησε κεραυνοβόλα. Με το πρώτο φως της ημέρας η Πολεμική Αεροπορία εντόπισε τις θέσεις των ανταρτών. Ο Στρατός σε συνεργασία με τη Χωροφυλακή εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανές συντονισμένο ανθρωποκυνηγητό ώστε να μην προλάβουν να επιστρέψουν στο κρησφύγετο τους, στα Κρούσια Όρη.
Οι αντάρτες αιφνιδιάστηκαν και πανικοβλημένοι υποχώρησαν ατάκτως. Θεώρησαν εν μέσω πανικού ότι θα διαφύγουν από τις Δυνάμεις του Στρατού, περνώντας ή κολυμπώντας μέσα από τηλίμνη του Αγίου Βασιλείου, στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πίστευαν ότι γνώριζαν καλά τα βάθη και τα περάσματα της λίμνης. Ήταν το τελευταίο λάθος τους σε αυτήν την επιχείρηση. Και μάλιστα τραγικό…
Στην προσπάθειά τους να διαβούν τη λίμνη, πολλοί πνίγηκαν. Η όλη επιχείρηση κόστισε τελικά στους επιτιθέμενους 100 νεκρούς, ενώ περισσότεροι από 100 αιχμαλωτίστηκαν.
Την ίδια ημέρα οι αντάρτες που αιχμαλωτίστηκαν από το στρατό (μαζί με το πυροβόλο που χρησιμοποίησαν στο Δερβένι) οδηγήθηκαν από τον Στρατό προς "επίδειξη" στη Θεσσαλονίκη σε μια "θλιβερή παρέλαση", μέσω της οδού Τσιμισκή, την οποία δύο βράδια πρίν οι ίδιοι είχαν, αναίτια, βομβαρδίσει. Στις 27 Φεβρουαρίου 1948, 111 αντάρτες δικάσθηκαν από Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. 52 καταδικάσθηκαν σε θάνατο, 15 σε βαριές ποινές και 44 αθωώθηκαν.
(ΥΓ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ:Το νου σας τους "κακούς ναζι" που δίκαιος σκότωσαν μερικούς κομμουνιστές και το εχουν κάνει θέμα, αλλα για τις θηριωδίες που εκαναν σε όλη την χώρα οι ιδιοι λέξη! οι αντάρτες δεν εχουν αλλάξει απο τοτε καθόλου,αντίθετα εχουν πολλαπλασιαστεί, ζουν ανάμεσα σας! τραγική ειρωνεία τους έβγαλαν και κυβέρνηση, να τους σώσουν αυτοι που κατάσφαζαν μη κομμουνιστες, ως εχθρούς του ΕΑΜ σε όλη την Ελλαδα!! Δεν ξέρατε; τι διαβάζεται τόσα χρονιά αυτούς; και περιμένετε να πουν την αλήθεια? δεν ξέρετε οτι κομμουνιστης/αριστερός και αλήθεια δεν πανε πότε μαζί; η κομμουνίστικη ΕΡΤ και η "μηχανή του χρόνου", δεν είδα να κανουν ενα ντοκιμαντέρ, για ολα αυτα που εκαναν ,μονο ντοκιμαντέρ προπαγάνδας ξερουν να φτιάχνουν οι "ναζι" τα έκανα ολα!,πολύ αργά για δάκρυα πια.....!)
krasodad.blogspot.gr                            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: