Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΔΩΣΑΝ «ΜΗΝΥΜΑ» ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ!


rus-ucagi-turk-asker-bfee4d00850de7bd2058Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στα τουρκικά ΜΜΕ επικρατεί πένθος για τους τρεις Τούρκους στρατιώτες που σκοτωθήκαν από το ρωσικό βομβαρδιστικό στην Συρία και ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν τηλεφώνησε, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι στον Ερντογάν για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του, σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνειδητή προειδοποιητική ρωσική επίθεση, καθώς στην περιοχή της El Bab έχουν έρθει αντιμέτωπες οι τουρκικές δυνάμεις με τις καθεστωτικές δυνάμεις του Άσαντ. Οι καθεστωτικοί φέρονται αποφασισμένοι να εκτοπίσουν τους Τούρκους από την περιοχή.
589ce00f67b0a92270aa2b23
Το επίμαχο σημείο στην όλη περίπτωση είναι ότι ενώ υπήρχε από τις 12 Ιανουαρίου κοινή τουρκορωσική σύσκεψη για τον συντονισμό των πολεμικών ενεργειών στην Συρία, το ρωσικό αεροπλάνο προφανώς αγνοώντας όλες τις συμφωνίες επιχείρησε σε μια περιοχή όπου βρίσκονται τουρκικά άρματα μάχης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι 11.
tsk-rus-ucagi-yanlislikla-askerlerimiz-vurdu-3-9247751_7681_m
Πληροφορίες από Τούρκους αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος έχουν πλησιάσει επικίνδυνα την El Bab σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, αυξάνοντας τις πιθανότητες σύγκρουσης τους με τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται βόρεια της πόλης.
Ήδη η τουρκική Akşam, επικαλούμενη την ειδησεογραφική ιστοσελίδα του καθεστώτος Al Masdar, αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζεται από τους Τούρκους. Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν προωθηθεί στο χωριό Ebu Zindin, και έχουν έρθει αντιμέτωπες με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που τις έχουν πλήξει με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες.
Θεωρείται πλέον αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση των τουρκικών δυνάμεων και των δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης με τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ, ενώ παραδίπλα καραδοκούν και οι Κούρδοι για να πλήξουν τις τουρκικές δυνάμεις.
Το μεγάλο «πάρτυ» της Συρίας τώρα αρχίζει!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr                                                                                                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: