Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Μιλούν για Άγιο Φως και δεν βλέπουν την τύφλα τους

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης






Το Πάσχα είναι μία γιορτή η οποία έχει κάποιες σταθερές. Για τους πιστούς είναι η νηστεία, η προσευχή και η παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Για τα παιδιά είναι τα πασχαλινά αυγά, τα τσουρέκια, οι λαμπάδες και τα δώρα. Και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και λοιπών αριστερών κομμάτων, η εποχή που θυμούνται το Άγιο Φως.

Καταντάει πιο γραφικό και από την συνήθεια που υιοθέτησε η Ένωση Άθεων (πώς γίνεται να σε ενώνει η πίστη σου στο… τίποτα είναι ένα άλλο ζήτημα) να μας ενημερώνουν ότι τρώνε κρέας την Μεγάλη Παρασκευή. Άλλωστε το ενδιαφέρον θα ήταν να πάνε σε ένα τζαμί και να φάνε χοιρινό. Εκτός αν με το άθεοι εννοούν το αντιχριστιανοί ή αν παραδέχονται ότι τις ομορφιές τους αυτές τις κάνουν μόνο εκεί που ξέρουν ότι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν με… πορτοκαλί φόρμα και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Άλλο θέμα αυτό όμως και ας επιστρέψουμε στο Άγιο Φως. Κάθε χρόνο τον ρόλο του… υπερασπιστή της δημόσιας περιουσίας τον αναλαμβάνουν διαφορετικοί άνθρωποι, ίδιας προελεύσεως όμως.
Τον χορό ξεκίνησε να σέρνει ο κύριος Μπαλαούρας,ο οποίος πριν λίγες μέρες χαρακτήρισε το Άγιο Φως παγανιστικό έθιμο, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι δεν έχουμε ανεξίθρησκο κράτος και αποκάλεσε απαράδεκτη πράξη το να μεταφέρεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.
«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να βρεθεί κάποιος να του απαντήσει πως αν ο ίδιος επέστρεφε πιο νωρίς την 13η σύνταξη που έλαβε, μπορεί να τα βρίσκαμε πιο εύκολα τα χρήματα.
Δηλώσεις έκανε και ο κ. Καραγιαννίδης, επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, η αλήθεια είναι ότι εκείνος προσπάθησε να αποφύγει αρχικά να τοποθετηθεί επί του θέματος. Όταν το έκανε όμως, δήλωσε ότι το Άγιο Φως δεν είναι αρχηγός κράτους.
Τα λόγια του δεν είναι τόσο εμπρηστικά όπως του κ. Μπαλαούρα, μαρτυρούν όμως την νοοτροπία των ανθρώπων που βρίσκονται στη κυβέρνηση και το πώς αισθάνονται απέναντι στην Εκκλησία και τον χριστιανισμό.
Τα δημοσιεύματα πάντως που αναλύουν το κόστος μεταφοράς του Αγίου Φωτός (το οποίο αγγίζει τις 20.000 δολάρια) αποτελούν την καλύτερη απάντηση. Καμία ουσιαστική επιβάρυνση για τους πολίτες, σε αντίθεση με ταξίδια του πρωθυπουργικού αεροπλάνου στη Γαλλία με άγνωστο προορισμό και κατάλογο επιβατών, το οποίο δήθεν έγινε για επενδύσεις, ή με ταξίδια στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ όταν δεν έχουν πρόσκληση αυτοί που τα πραγματοποιούν και παρακολουθούν την τελετή από την τηλεόραση.
Τους σκοπούς τους ξέρουμε πολύ καλά. Κανέναν Έλληνα φορολογούμενο δεν σέβονται αυτοί που ετοιμάζονται να πετσοκόψουν το αφορολόγητο στις 5.500 ευρώ και να μοιράζουν συντάξεις που θα ξεκινάνε κάτω και από τα 200 ευρώ. Τους ενοχλεί η θρησκεία, τους ενοχλεί η πίστη του ελληνικού λαού και τους ενοχλεί το γεγονός ότι η ιδεολογία τους -ασχέτως της συγκυριακής κατάληψης της εξουσίας- ποτέ δεν άγγιξε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού γιατί απουσιάζει από αυτήν η πίστη στον Θεό.
Καλό Πάσχα σε όλους και μακάρι το Άγιο Φως να φωτίσει κι εκείνους που δεν βλέπουν την τύφλα τους μέσα στο σκοτάδι της άγνοιάς τους.                                                       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: