Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...!!! ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΥΜΝΟ ΦΩΝΑΖΩΝΤΑΣ «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ...!!! (NOI SIAMO PARTHENOPEI) ΚΙ ΕΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ



Πρίν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τόν Μάιο του 2012, οι οπαδοί της Νάπολι, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, φωνάζοντας ταυτόχρονα το σύνθημα "Εμείς είμαστε από την Παρθενόπη" δηλαδή ΕΛΛΗΝΕΣ.


Στην ελληνική μυθολογία ο Παρθενοπαίος ήταν ο ένας από τους επτά αρχηγούς που εξεστράτευσαν εναντίον των Θηβών και έγιναν γνωστοί ως οι Επτά επί Θήβας.

Υπήρξε γιος της Αταλάντης και του Ιππομένη ή Μελανίωνα, ή του Μελεάγρου ή ακόμα και του θεού του πολέμου Άρη. Παρθενοπαίοι αυτονομάζονται μέχρι σήμερα οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολι καθώς και όλοι οι καθαροί κάτοικοι της πόλης.

Η πρώτη πόλη ( λέγονταν Παρθενόπη ) ιδρύθηκε πιθανότητα από κατοίκους της Κύμης ( ή της Χαλκίδας ), Ελληνική αποικία της ομώνυμης πόλης της Εύβοιας, γύρω στον 9ο και 8ο αι. π.Χ., με το όνομα Παρθενόπη. Η αποικία αυτή ονομάστηκε αργότερα Παλαιόπολις και μετά κατά τον 5ο αι. π.Χ. ίδρυσαν σε μια κοντινή περιοχή την Νεάπολις δηλαδή Νέα πόλις σημερινή Νάπολη.                                                            ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: