Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΑΣΤΡΑΨΑΝ ΒΡΟΝΤΗΞΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΑΤΣΙ ΣΤΟ NOVO SELO... ΕΚΠΛΉΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ





militaire.gr_ Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, μετέβη στο Novo Selo στην Βουλγαρία, όπου και παρακολούθησε δραστηριότητες της άσκησης «SABER GUARDIAN-17», στο πλαίσιο της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day).

Η «SABER GUARDIAN-17» είναι ετήσια πολυεθνική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων μεγάλης κλίμακας, η οποία διεξάγεται από 30 Ιουνίου έως 12 Αυγούστου 2017, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης US Army Europe (USAREUR), στην ευρύτερη περιοχή της Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.






Στη άσκηση συμμετέχουν περίπου 25.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από 24 χώρες (Ελλάδα, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Κροατία, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία).

Ο σκοπός της άσκησης είναι η προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Στην άσκηση, η οποία πραγματοποιείται μέσω της εκτέλεσης 15 διασυνδεόμενων μικρότερων ασκήσεων, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με διάθεση προσωπικού και μέσων. Ειδικότερα, διατίθενται ένας ουλαμός μέσων αρμάτων LEO2 HEL, 2 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64, 1 Διμοιρία Καταδρομών και 1 Ελικόπτερο CH-47D, στις ασκήσεις ‘’Eagle Sentinel’’ και ‘’Swift Response’’, που διεξάγονται στην περιοχή Novo Selo, στη Βουλγαρία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συναντήθηκε με το προσωπικό των ελληνικών μονάδων, το οποίο και συνεχάρη για την συμμετοχή του στην άσκηση, επισημαίνοντας ότι η απόδοση των στελεχών καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής τους κατάρτισης και συμβάλλει στην θετική εικόνα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων διεθνώς.
                       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: