Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

O Μουζάλας αποκαλύπτει το σχέδιο του Σύριζα για τους λαθρομετανάστες: Σπίτια, δουλειές και μετρητά! Επαναπροωθήσεις τέλος και ο λογαριασμός στους... Έλληνες!


      O Μουζάλας αποκαλύπτει το σχέδιο του Σύριζα για τους λαθρομετανάστες: Σπίτια, δουλειές και μετρητά! Επαναπροωθήσεις τέλος και ο λογαριασμός στους... Έλληνες!
Θα μειωθούν οι πόροι της ΕΕ προς την Ελλάδα για το λαθρομεταστευτικό - Τέλος τα συσσίτια για τους «πρόσφυγες», θα τους δίνουν σπίτια και μετρητά! Τέλος και οι ελάχιστες επαναπροωθήσεις
Με μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας αναλύει τα σχέδια του Σύριζα για τους λαθρομετανάστες.
Βασική του «ανησυχία» είναι η ενδεχόμενη μείωση πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα για το λαθρομεταναστευτικό προκειμένου να στηρίξει την Ιταλία. Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν «εγκληματικό λάθος» και υπάρχει ο κίνδυνος «να καταστρέψουμε ό,τι καλό κάναμε στο δρόμο του Αιγαίου χωρίς να κλείσουμε το δρόμο της Λιβύης», λέει ο Μουζάλας Βέβαια ο υπουργός θα βρει την λύση και με την σύμφωνη γνώμη όλου του Σύριζα θα μεταφέρει το βάρος για ακόμη μια φορά στους Έλληνες φορολογούμενους!
Ο υπουργός παραδέχεται ότι τα πράγματα στα νησιά δεν είναι καλά ενώ σημειώνει ότι «χωρίς τις ΜΚΟ και κυρίως χωρίς τις θεσμικές οργανώσεις, δηλαδή την Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα». Αναφορικά με το νέο σχεδιασμό του υπουργείου είπε ότι «σταματάμε το συσσίτιο και δίνουμε στους ανθρώπους μετρητά και το δεύτερο ότι περνάμε από τα καμπ στα διαμερίσματα».
Επιπλέον την ώρα που οι Έλληνες  μαστίζονται από την ανεργία και χιλιάδες φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία ο Μουζάλας προαναγγέλλει προγράμματα ένταξης των "προσφύγων" στην ελληνική κοινωνία, με καταγραφή των δεξιοτήτων τους, εκπαίδευση και έμφαση στην εργασία σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς της χώρας.
Τέλος, δηλώνει την αντίθεσή του στις επαναπροωθήσεις, ενώ αναφερόμενος στη Μόρια τονίζει «είναι σαφές ότι είμαστε αντίθετοι στην αστυνομική βία χωρίς λόγο», ωστόσο αναρωτιέται αν τα συγκεκριμένα επεισόδια θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν χωρίς καταστολή.
Διαβάστε επίσης: Δηλώστε λαθρομετανάστες να σωθείτε! 22 χιλιάδες δωρεάν σπίτια για αλλοδαπούς σε όλη την Ελλάδα
Βουλευτές του Σύριζα ζητούν την τιμωρία των Αστυνομικών που συνέλαβαν τους εμπρηστές της Μόριας!

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: