Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«ΤΑΛΩΣ-2017» - Άσκηση Συγκροτήματος Μάχης HELBROC (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Το ΣΜ HELBROC αποτελεί μια στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων διαχείρισης κρίσεων και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το ΣΜ HELBROC αποτελεί μια στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων διαχείρισης κρίσεων και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Πολυεθνική στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «ΤΑΛΩΣ-2017» που διεξήχθη από 01 έως 10 Νοεμβρίου 2017 στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αξιολόγησης του Συγκροτήματος Μάχης (ΣΜ) «HELBROC».
photo 11 jpg 17
Την άσκηση, την οποία παρακολούθησε ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, διεξήχθη υπό το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΔΕΕ), αφορά στην επιχειρησιακή αξιολόγηση του Συγκροτήματος Μάχης και σε αυτήν συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι επανδρώνουν το Επιτελείο FHQ (Force Headquarters) του Συγκροτήματος.
photo 9 jpg 18
Η υπόψη άσκηση αποτελεί αξιολόγηση του ανωτέρω ΣΜ ενόψει της περιόδου ετοιμότητάς του κατά το α' εξάμηνο του 2018 και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.
Το ΣΜ HELBROC αποτελεί μια στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση καταστάσεων διαχείρισης κρίσεων και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ενεργοποιήθηκε το 2007 και αρχικά συμμετείχαν σε αυτό η Ελλάδα, ως Χώρα Πλαίσιο, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Αργότερα εντάχθηκαν σε αυτό η Ουκρανία (2011) και η Σερβία (2016).
photo 10 jpg 27
Η Εθνική Φρουρά συμμετέχει στο ΣΜ με συνολική δύναμη 60 ατόμων. Συγκεκριμένα διατίθενται 9 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί στο Στρατηγείο της Δύναμης, μία Διμοιρία Στρατονομίας με 20 άτομα και μία Διμοιρία Υγειονομικού με 31 άτομα.                               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: