Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΝΤΕΧ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ


Δηλώσεις για το τέλος της ανταρσίας στο Ιράν, έκανε ο αρχηγός των «Φρουρών της Επανάστασης», στρατηγός Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, ο οποίος κατήγγειλε ότι «Ένας μεγάλος αριθμός ταραχοποιών, που βρίσκονται στο επίκεντρο της εξέγερσης έχουν εκπαιδευτεί από τις δυνάμεις κατά της επανάστασης και τους “Μουτζαχεντίν του Λαού” (Μουτζαχεντίν Χαλκ)» – πρόκειται για παράνομη – τρομοκρατική κομμουνιστική οργάνωση.
Και την ίδια ώρα που ο παλιάτσος Τραμπ εξέφραζε τον… σεβασμό του «για τους Ιρανούς την ώρα που προσπαθούν να ξαναπάρουν τον έλεγχο από τη διεφθαρμένη κυβέρνησή τους» και υποσχόταν αμερικανική βοήθεια («Θα δείτε μεγάλη υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες την κατάλληλη στιγμή!»), οι αμερικανοκομμουνιστές του Τουντέχ («Κόμμα του Λαού, που συμμετέχει στις Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και διώκεται στο Ιράν», σύμφωνα με τους αμερικανοκομμουνιστές του ΚΚΕ), εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διακηρύσσουν υπερηφάνως πως βρίσκονται στην πρωτοπορία των ταραχοποιών: «Οι λαϊκές διαμαρτυρίες κατά της συνέχισης της αντιλαϊκής και αντιδραστικής εξουσίας του καθεστώτος εδράζονται αντικειμενικά στην κοινωνικοοικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, την κρίση νομιμότητας του καθεστώτος, του οποίου τα επίπεδα διαφθοράς και ανικανότητας αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερο καθημερινά, και στην εντεινόμενη αυξανόμενη φτώχεια και περιθωριοποίηση εκατομμυρίων πολιτών. Καταδικάζουμε σθεναρά τη βάναυση καταπίεση των λαϊκών διαδηλώσεων από τις ιρανικές αρχές. Τα μέλη και οι υποστηρικτές μας αγωνίζονται με τον υπόλοιπο λαό του Ιράν για ελευθερία, ειρήνη, κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη».
(ΥΓ): Διόλου περίεργο! Άλλωστε, και στο γειτονικό Ιράκ, οι πρώτοι που βγήκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν την αμερικανική κατοχή (υπό τα έκπληκτα μάτια των Αμερικανών στρατιωτών) ήταν οι κομμουνιστές!                    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: