Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΕΞ’ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ…) ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΣΚΟΠΙΑ»!


Γράφει ο Αντίοχος
Έχει αρχίσει ο… συμμοριτοπόλεμος στην νουδούλα και ο Αντωνάκης Σαμαράς χτύπησε το δικό του «Λιτόχωρο»* με καυτές αποκαλύψεις για το όνομα που είχε δεχθεί η Νουδούλα για τα Σκόπια, το 2007, μέσω του διαδικτυακού του οργάνου (antinews.gr).
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές τις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις, οι σημερινοί… «Μακεδονομάχοι» της ΝΔ είχε αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία – Σκόπια», με το οποίο -ευτυχώς!- δεν συμφώνησαν τελικά οι Σκοπιανοί!
Ιδού τα αποδεικτικά στοιχεία:
«… Ποια είναι, όμως, η αλήθεια σχετικά με τις πραγματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό; Στην πραγματικότητα οι θέσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, σε τίποτα δεν διαφέρουν από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία είναι ατράνταχτα και μάλλον δικαιώνουν όσους λέγουν ότι, εάν ανοίξουν τα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών για τις διαπραγματεύσεις που έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν να κλάψουν πολλοί πολιτικοί με μαύρο δάκρυ.
Η ηγεσία της ΝΔ δεν προέκυψε από παρθενογέννεση. Και, σίγουρα, δεν είναι σήμερα που επεξεργάζεται για πρώτη φορά τη θέση της για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Το Antinews, λοιπόν, αποκαλύπτει πως, όταν το 2007 υπουργός Εξωτερικών ήταν η κ.Ντόρα Μπακογιάννη, συζητούσε με τα Σκόπια ακόμα και την ονομασία «Μακεδονία – Σκόπια». Ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί Ντόρας Μπακογιάννη, κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, το δήλωνε ευθαρσώς, το 2007, στους δημοσιογράφους. Η ονομασία «Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγια – Σκόπια» αποτελεί καταρχήν βάση διαπραγμάτευσης, παρά το γεγονός ότι δεν ικανοποιεί πλήρως την ελληνική πλευρά» (!). Και τώρα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ παριστάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για τον φόνο και ότι δήθεν διαφωνεί με τους ΣΥΡΙΖΑίους; Τουλάχιστον οι τελευταίοι βγήκαν και είπαν ανοικτά τι θέλουν στο Σκοπιανό, εισπράττοντας το κόστος. Η ΝΔ γιατί, εδώ και μήνες, αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα;
Ιδού, όμως, τι έλεγε ο κ.Γ.Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, στις 11 – 1 – 2007:
-Δημοσιογράφος Βιτάλης: Είναι συγκεκριμένη η ερώτηση. Η ονομασία «Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγιε- Σκόπια» αν είναι βάση ….
-Κουμουτσάκος: Αποτελεί καταρχήν βάση διαπραγμάτευσης, παρά το γεγονός ότι δεν ικανοποιεί πλήρως την ελληνική πλευρά».
Όπως βλέπουμε, πονηρά ο Σαμαράς ρίχνει όλη την ευθύνη της αποδοχής του «Μακεδονία-Σκόπια» κυρίως στην Ντόρα και δευτερευόντως στον Κουμουτσάκο, λες και επρόκειτο για προσωπική κι όχι για επίσημη κυβερνητική θέση. Και η αλήθεια είναι πως συμμετείχε και ο ίδιος σε κείνη την κυβέρνηση, ως υπουργός Πολιτισμού και δεν παραιτήθηκε μόλις έμαθε τα καθέκαστα!

*Ο συμμοριτοπόλεμος άρχισε με επίθεση των κομμουνιστοσυμμοριτών στον Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου                                                                                                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: