Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Θωρακίζεται το Πολεμικό Ναυτικό: Αυτές είναι οι φρεγάτες που μας παραχωρεί η Γαλλία (pics)


Θωρακίζεται το Πολεμικό Ναυτικό: Αυτές είναι οι φρεγάτες που μας παραχωρεί η Γαλλία (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«ΕΛΛΑΣ – ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» - ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Σημαντική χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα τείνει η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς έπειτα από συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM (σ.σ. από το αρκτικόλεξο Frégate européenne multi-mission – Ευρωπαϊκή φρεγάτα πολλαπλών αποστολών) θα ενταχθούν έως τον Αύγουστο του 2018 στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με σημερινό (20/04/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το Παρίσι παραχωρεί τα συγκεκριμένα πολεμικά σκάφη με πενταετή χρονομίσθωση (leasing) και η ένταξή τους στην ελληνική ναυτική δύναμη αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστική την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας.
Ωστόσο, πέρα από την ενίσχυση που δίνεται στο Πολεμικό Ναυτικό, το «deal» Ελλάδας – Γαλλίας ερμηνεύεται κι ως ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης από την ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα της ΕΕ και μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο βρίσκονται σε διαρκή κλιμάκωση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε επιστολές που αντηλλάγησαν ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Μακρόν, οι Γάλλοι εμφανίστηκαν να κατανοούν απόλυτα το εξαιρετικά περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον, στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η ελληνική πλευρά.
Σημειώνεται πως η συζήτηση γα τις γαλλικές φρεγάτες FREMM είχε ξεκινήσει το Γενάρη του 2018 και αναμένεται να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον πλήρη εξοπλισμό τους.

Λίγα λόγια για τις φρεγάτες FREMM

Η «Ευρωπαϊκή φρεγάτα πολλαπλών αποστολών», όπως είναι η τεχνική της ονομασία, σχεδιάστηκε από τις εταιρείες DCNS/Armaris (Γαλλία) και Fincantieri (Ιταλία) για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών, αντίστοιχα.
Στην Ελλάδα θα παραδοθεί ο τύπος Aquitaine (γαλλικής κατασκευής) της συγκεκριμένης φρεγάτας, η οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση το 2012.
Η FREMM έχει εκτόπισμα 6.000 τόνους και έχει μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους (50 χλμ./ώρα), ενώ το πλήρωμά της φτάνει τα 143 άτομα.
Διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα, όπως το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα MBDA SYLVER A43 VLS με 16 πυραύλους Aster-5 και το πυροβόλο Leonardo OTO Melara των 76 χιλιοστών, αλλά και μια πληθώρα πολυβόλων και άλλων φορητών οπλικών συστημάτων.
Ωστόσο, το «καμάρι» του συγκεκριμένου τύπου φρεγάτας είναι οι 8 αντιαεροπορικοί πύραυλοι EXOCET, αλλά και οι τορπίλες ΜU 90 που χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.
http://cdn1.bbend.net/media/com_news/galleries/2018/04/20/41620/photos/full/FREMM3.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: