Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ομιλία Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Φωτόπουλου στο ΓΕΣ, για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ)


Ομιλία Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Φωτόπουλου στο ΓΕΣ, για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ)
Πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΣ, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, ομιλία του Επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, Αντιστράτηγου ε.α. Χρήστου Φωτόπουλου, για τα 190 χρόνια (1828-2018) προσφοράς στην Πατρίδα, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, σε ειρηνικές και πολεμικές περιόδους.

Η ομιλία περιελάμβανε μεταξύ άλλων, ιστορική αναδρομή της λειτουργίας της Σχολής από ίδρυσής της, έως και σήμερα, εκτενή αναφορά στις μάχες στις οποίες έλαβαν μέρος Ευέλπιδες, καθώς επίσης και στη διαχρονική προσφορά της Σχολής στο κοινωνικό σύνολο.
Στην ομιλία, εκτός από το προσωπικό του ΓΕΣ, παραβρέθηκε αριθμός αποφοίτων Τάξης του '50, συμμαθητές του ομιλητή, οι οποίοι επίσης τιμήθηκαν για την προσφορά και τις υπηρεσίες τους προς την Πατρίδα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σύντομη ομιλία, του προέδρου του συλλόγου αποστράτων της Τάξης ΣΣΕ/1950, η οποία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε αριθμό, στην μακρόχρονη πορεία της ΣΣΕ, με 456 άτομα. Οι εν αποστρατεία συνάδελφοι, εξέφρασαν ιδιαίτερα ευμενή σχόλια για την τιμή να συγκεντρωθούν και να τιμηθούν για την προσφορά τους. Ιδιαίτερα συγκινημένοι, ευχαρίστησαν επίσης για την έκπληξη που τους επιφυλάχθηκε, να προβληθεί μεγάλο μέρος ιστορικών φωτογραφιών από τις δράσεις τους.
#ΕλληνικόςΣτρατός, #ΕίμαστεΠαντού, #ΕίμαστεΠερήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: