Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Μόνο Αμερικανοκίνητη ΔΕΝ ήταν η 21η Απριλίου!.. Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ Του μακαρίτη ΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ που «ΕΘΑΨΑΝ» ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ…




Τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Απριλίου 2018, ο «Σκάϊ» ξαναπρόβαλε το περσινό (Απρίλιος του 2017) αφιέρωμα του Αλέξη Παπαχελά στα 50 χρόνια της 21ης Απριλίου με συνεντεύξεις που έχει πάρει από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων όλα αυτά τα χρόνια… Προς τιμήν του, ο μαοϊκός στα νιάτα του Alexis (ο συνονόματος παππούς του Αλέξης Παπαχελάς ήταν υπουργός της 4ης Αυγούστου!..), έκλεισε την εκπομπή παρουσιάζοντας την πιο τρανή απόδειξη για το ότι η 21η Απριλίου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ. Ο πρώην βουλευτής της ΕΡΕ και προσωπικός φίλος του Γεωργίου Παπαδοπούλου, Νίκος Φαρμάκης (πέθανε τον περασμένο Αύγουστο σε ηλικία 88 ετών) κατέθεσε την μαρτυρία του για την νύχτα της 21ης Απριλίου που ήταν όντως αποστομωτική…




Η CIA ΡΩΤΟΥΣΕ ΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΩΝ!..

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «Παπαδόπουλος, Παττακός και εγώ φεύγουμε μαζί από τα Ανάκτορα και επιστρέφουμε στο Πεντάγωνο. Και γυρίζει ο Παπαδόπουλος και μού λέει: - Ξέρεις, οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα για το τι έγινε… Και του λέω εγώ: - Ναι, δεν έχουν ιδέα, γιατί έξω είναι με χειροπέδες ο Ζαχαράκης, ο υποδιοικητής της ΚΥΠ και μού είπε ότι έχει έρθει ένα σήμα από την CIA και ρωτάει ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ των Στρατιωτικών Δυνάμεων που κατέλαβαν το Κέντρο των Αθηνών.




Κι αυτό το σήμα είχε έρθει στις 6 το πρωΐ της 21ης. Μάλιστα, μού είπε ο Ζαχαράκης ότι προσπαθώ από το πρωΐ να τους πώ ότι έχω ένα σήμα στην τσέπη μου και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να μού βγάλει τις χειροπέδες και να βάλει το χέρι του να το πάρει»!..

ΑΜΕΣΩΣ ο Γ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον Φαρμάκη να πάει στην Αμερικανική Πρεσβεία και να συναντήσει τον τότε πρέσβη Φίλιπ Τάλμποτ. Όπερ και εγένετο. Λίγο πρίν τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου, Τάλμποτ και Φαρμάκης φτάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο για να συναντήσουν τον πρίν λίγες ώρες ορκισθέντα Κωνσταντίνο Κόλλια, μέχρι τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκλεκτό του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Και – σύμφωνα με την μαρτυρία του Φαρμάκη – για το μόνο που ρώτησε ο Αμερικανός πρέσβης Τάλμποτ τον Πρωθυπουργό Κόλλια, ήταν αν εκτελέστηκε ο προφέσορ Ανδρέας Παπανδρέου!..

ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ: ΕΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΜΕ!..

Πρωταγωνιστής του ιστορικού αφιερώματος του Παπαχελά στην 21η Απριλίου που ξανάδειξε την περασμένη Κυριακή ο «Σκάϊ» ήταν ο Στυλιανός Παττακός με τις ανεπανάληπτες ατάκες του. Θα μεταφέρουμε μόνο την τελευταία, με την οποία έκλεισε και την εκπομπή ο Παπαχελάς…

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ: «Εσείς οι αντιστασιακοί, κύριε Παπαχελά, τι εκάματε από το πρωΐ στις 2.30 η ώρα μέχρι το βράδυ στις 5.30 – 6 που έγινε η ορκωμοσία της κυβερνήσεως; Δεν ντρέπεστε να διαμαρτύρεσθε τώρα; Διότι, ΑΝ ΜΑΣ ΦΥΣΑΓΑΤΕ το μεσημέρι της 21ης Απριλίου ή στις δύο ή στις τρείς ή στις τέσσερις, θα φεύγαμε… Άρα, το θέλατε!.. Και το ηξέραμε εμείς ότι το θέλατε, γι’ αυτό και το εκάναμε»!..

Στην ίδια εκπομπή, η κ. Δέσποινα (Γάσπαρη) Παπαδοπούλου είπε στον Παπαχελά με ποιόν τρόπο πληροφορήθηκε ότι έγινε η 21ηΑπριλίου: Από μια γειτόνισσα που της είπε ότι «Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ορκίστηκε υπουργός»!.. Φυσικά, ο Παπαχελάς ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να την διορθώσει και να της πεί πως την 21η Απριλίου 1967 ήταν απλώς ΕΡΩΜΕΝΗ του Παπαδόπουλου και όχι σύζυγος. Ο Γιώργης δεν είχε πάρει ακόμη διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, Νίκη Βασιλειάδη. Το πήρε στις αρχές του 1968, καταργώντας για 24 ώρες τον σχετικό νόμο, όπως του συνέστησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Κοινού Νού, Στυλιανός Παττακός. Ο «Στόχος» θυμίζει ότι ο Αρχηγός της 21ης Απριλίου αποφάσισε να παντρευτεί την ερωμένη του, Δέσποινα Γάσπαρη, όταν ο συνταγματάρχης Καταδρομών, Δημήτριος Παπαποστόλου, πήρε τον λόγο σε εκείνη την περίφημη συνάντηση των Επαναστατών (Ιανουάριος 1968) και τον ρώτησε αν είναι σωστό η Επανάστασις να μοιχεύεται!..

Εφημερίδα «Στόχος»                               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: