Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αυτή είναι η ιδιόγραφη διαθήκη του Γεώργιου Καραϊσκάκη που οι πολιτικάντηδες ούτε τα οστά του δεν κατάφεραν να φυλάξουν!



ΣΤΟΧΟΣ 14 ΜΑΪΟΥ 2015

πρίν 120 χρόνια (στις 7 Μαΐου 1895) έγιναν στην τότε πλατεία Τσελέπη του Πειραιώς τα εγκαίνια του ανδριάντος του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο ίδιος ο τότε Βασιλεύς της Ελλάδος, Γεώργιος ο Α΄, σε μία λαμπρή τελετή, που άφησε εποχή, όπως μας πληροφόρησε η προχθεσινή «Εστία» που είχε ολοσέλιδο σχετικό δημοσίευμα από το Αρχείο της.





Μόλις αποκαλύφθηκε ο ανδριάς του Σταυραετού της Ρούμελης, ο ποιητής Γεώργιος Στρατήγης εξεφώνησε το γνωστό ποίημά του «Εις τον ανδριάντα του Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη. Παρεμπιπτόντως, ο Στρατήγης είναι γνωστός για το περίφημο ποίημά του «Ο Ματρόζος» που περιλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες στα σχολικά αναγνωστικά και εξιστορεί πώς ο Ματρόζος πήγε να δεί τον Κανάρη στο υπουργείο Ναυτικών της πλατείας Κλαυθμώνος. Ο «Στόχος» υπενθυμίζει ότι ο Γεώργιος Στρατήγης έχει γράψει κι ένα καταπληκτικό επίγραμμα για τον Κολοκοτρώνη, που παραθέτουμε πρίν το εξαφανίσουν κι αυτό: «Κολοκοτρώνη, ξέχασε Νικήτα, Φλέσσα, Λόντον! / Σήμερα στὴν Ἑλλάδα σου λατρεύουν τὸν ... Τζὶμ Λόντον!...»





Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ




Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα μας που είναι ο Καραϊσκάκης, με αφορμή τα 120 χρόνια από τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντος του στον Πειραιά. Λίγοι γνωρίζουν ότι η Διαθήκη του Καραϊσκάκη έχει σωθεί ολόκληρη (από τον Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο) και αποτελεί ένα από τα πολυτιμώτερα ντοκουμέντα που φυλάσσονται στο Αρχείο της Βουλής των Ελλήνων (αν και μερικοί λένε ότι την έχει το Μουσείο Μπενάκη). Είναι γραμμένη με το χέρι του Στρατηγού και δίνει αποστομωτική απάντηση στους γνωστούς Ανθέλληνες που ισχυρίζονται ότι ο Στρατηγός Καραϊσκάκης ήταν αγράμματος και δεν μιλούσε λέξη ελληνικά. Την παραθέτουμε ολόκληρη, λέξη προς λέξη…

ΔΙΑΘΗΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: ««Σαραντατέσσαρες χιλιάδες γρόσια εις τό κεμέρι (πορτοφόλι) τού Μήτρου Αγραφιώτη. Από αυτά αι τριάντα χιλιάδες νά δοθούν εις ταίς τσούπαις μου, νά τάς περιλάβουν οι δύο Μήτρηδες, τού Σκυλοδήμου καί Αγραφιώτης. Δύο χιλιάδες νά πάρη ο ένας Μήτρος καί δύο ο άλλος, όπου μέ εδούλευαν. Χίλια νά πάρουν εκείνοι όπου θά μέ θάψουν. Δύο χιλιάδες έχει ο γραμματικός, τέσσαρες χιλιάδες γρόσια τής Μαργιώς (σ.σ.: η Τουρκάλα πιτσιρίκα ερωμένη του, που είχε σώσει ο ίδιος σε κάποια μάχη). Τά άλλα νά μοιρασθούν διά τήν ψυχήν μου. Αυτά όπου έχω εις τήν σακκούλαν μου νά τά λάβουν οι γραμματικοί καί τζαουσάδαις μου. Τό τουφέκι καί άτια μου νά πάνε τών παιδιών μου, καί ώρα μου (σ.σ.: το ρολόϊ του). Έξ χιλιάδες γρόσια μού θέλει ο Νοταράς Ιωάννης, δεκαπέντε χιλιάδες γρόσια έχει ο Μήτρος τού Σκυλοδήμου διά τόν Νάσηνίκα καί λοιπούς, Δαγκλή καί άλλους αξιωματικούς».

ΣΑΣ ΡΩΤΑΜΕ: Γιατί ποτέ η Βουλή των Ελλήνων δεν κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο φωτοτυπία της ιστορικής αυτής διαθήκης του Καραϊσκάκη, για να δούμε πώς ήταν ο γραφικός χαρακτήρας του Στρατηγού και πώς έγραφε τα ελληνικά; Αυτό που δεν έκανε ποτέ η Βουλή, το κάνει σήμερα ο «Στόχος» για να πάρουν αποστομωτική απάντηση οι βρωμεροί ανθέλληνες ιστορικοί που διαδίδουν ότι οι Ήρωες του 1821 δεν ήξεραν λέξη ελληνικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Διαθήκη του Καραϊσκάκη διέσωσε και πρωτοδημοσίευσε στο ομώνυμο βιβλίο του ο ίδιος ο Εθνικός μας Ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος!..






ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ…




ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, παραθέτοντας την περιγραφή του θανάτου του Καραϊσκάκη (4 το πρωϊ της 23ηςΑπριλίου 1827, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου) από τον Εθνικό μας Ιστορικό Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο, από το βιβλίο του για τον Σταυραετό της Ρούμελης: «Ταύτα δέ διατάξας παρήγειλε νά τόν θάψωσιν εις τήν κατά τήν Σαλαμίνα εκκλησίαν τού Αγίου Δημητρίου, καί τότε, ωσανεί επιφυλάττων τούς τελευταίους αυτού λόγους διά τούς φιλτάτους τών συναγωνιστών, στραφείς πρός τόν Χριστόδουλον Χατζηπέτρον καί τόν Γαρδικιώτην Γρίβαν, είπε: – «Ελάτε τώρα νά σάς ασπασθώ.» Επειδή δέ ούτοι εδάκρυον, επροσπάθησεν ο Καραϊσκάκης νά τούς εμψυχώση, παραγγέλλων ιδίως νά καταβάλωσι πάσαν φροντίδα ίνα φυλάξωσι τάς θέσεις αυτών καί κατορθώσωσι τήν λύσιν τής τών Αθηνών πολιορκίας.

– «Πρό πάντων, σείς οι παλαιοί συναγωνισταί μου νά μήν εντροπιασθήτε, ιδού η διαθήκη μου, εις τόν υιόν μου αφήνω τό τουφέκι μου, τήν μόνην περιουσίαν τήν οποίαν έχω τώρα, τάς θυγατέρας μου τάς αφιερώνω εις σάς τούς συναγωνιστάς μου.»
– «Μήν αναφέρης τόν θάνατον, διότι δέν είμεθα εις εκείνην τήν κατάστασιν.»
– «Ηκούσατε όσα σάς είπα διά τά παιδιά μου, ασπασθήτε εκ μέρους μου όλους τούς αξιωματικούς καί αύριον τό πρωΐ ελάτε πάλιν νά σάς ιδώ όλους.»
Αλλ’ η επαύριον δέν έμελλε νά εύρη αυτόν μεταξύ τών ζώντων.»

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΑ!...

Τελειώνουμε με το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Οι ξεφτιλισμένοι πολιτικάντηδες κατάφεραν να χάσουν τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη, που ήσαν επί χρόνια φυλαγμένα σε κάποιο μνημείο έξω από το Στάδιο Καραϊσκάκη του Φαλήρου!.. Η ανακομιδή των οστών του Ήρωα από τον Αγιο Δημήτριο της Σαλαμίνος στο Φάληρο, στον τόπο όπου έπεσε, είχε γίνει 8 χρόνια μετά τον θάνατό του, στις 22 Απριλίου 1835 σε μια μεγαλοπρεπή τελετή που διοργάνωσε ο ίδιος ο Φιλέλλην Βασιλεύς Όθων!.. Επί 130 χρόνια, η Ελληνική Πολιτεία άφησε αυτό το μνημείο στην τύχη του και τελικά, την δεκαετία του 1960 έγιναν κάποιες οικοδομικές εργασίες στην περιοχή για την κατασκευή του Σταδίου Καραϊσκάκη και τα οστά του Σταυραετού της Ρούμελης εξαφανίσθηκαν και έκτοτε αναζητούνται!.. Αυτό είναι το Ψευτορωμέηκο: Κατάφερε να χάσει ακόμα και τα οστά του Καραϊσκάκη!.. ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως ούτε τα οστά του Νικηταρά υπάρχουν στον γνωστό τάφο του στο Πρώτο Νεκροταφείο, δίπλα από τον τάφο του Κολοκοτρώνη. Έχει γίνει εδώ και δεκαετίες η εκταφή τους και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους!..
Αν ποτέ υπήρχε Εθνική Κυβέρνησις στην Ελλάδα, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν να φτιάξει ένα μνημείο για το 1821 στην Πλατεία Συντάγματος και να βάλει μέσα όλα τα διασωθέντα οστά των Ηρώων. Και κάθε φορά που έρχεται κάποιος Τούρκος επίσημος στην Αθήνα, να τον υποχρεώνουμε να καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο με τα οστά του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και του Νικηταρά του Τουρκοφάγου!.. Γιατί, δηλαδή, οι Τουρκαλάδες υποχρεώνουν τους δικούς μας πολιτικάντηδες να καταθέτουν στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ;

Εφημερίδα "Στόχος"               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: