Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ... Κατασκόπευαν τις συστοιχίες των MM-40 Exocet στην Λήμνο αλλά εξαγόρασαν την ποινή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι!




ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ... ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...





Ποινές φυλάκισης 18 μηνών για κατασκοπία σε βαθμό πλημμελήματος επέβαλλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, σε δυο Τσέχους, που στις 9 Σεπτεμβρίου του 2012 συνελήφθησαν να φωτογραφίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο.




Πρωτόδικα το δικαστήριο τους είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα.
Οι δυο Τσέχοι είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2012 να φωτογραφίζουν και να βιντεοσκοπούν «ευαίσθητες» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Λήμνο.

Oι δύο Τσέχοι, οι Μάρτιν Πέζλαρ και Ιβάν Μπούχτα, είχαν συλληφθεί για κατασκοπεία στην Λήμνο και στην κατοχή τους είχε βρεθεί πλούσιο οπτικό υλικό από τις περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού, μεταξύ των οποίων και των επάκτιων πυραυλικών συστημάτων MM-40 Exocet στο Μούδρο!

Τόσο πρωτόδικα όσο και στη σημερινή διαδικασία στο Εφετείο οι Τσέχοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες. Δηλώνοντας ότι εργαζόταν ως προγραμματιστές στην εταιρεία Bohemia Interactive και με αυτή την ιδιότητα είχαν συμμετάσχει στη δημιουργία ενός στρατιωτικού παιχνιδιού προσομοίωσης με επωνυμία «ARMA 3», που εκτυλίσσεται στη Λήμνο.
Στο νησί όπως δήλωσαν απολογούμενοι βρέθηκαν προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ακρίβεια των δεδομένων του βραβευμένου παιχνιδιού που είχαν δημιουργήσει.

Πλήρωσαν την ποινή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι...

Πολλές φορές η ΜΙΤ χρησιμοποιεί άτομα με τέτοιο ακριβώς προφίλ, όπως οι συλληφθέντες, για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε λεπτομέρειες των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αφού οι δορυφόροι μπορούν να αποτυπώσουν πολλά, αλλά όχι τα κενά στην ασφάλεια των στρατοπέδων που θέλουν κοντινή φωτογράφιση.

Παλιότερα είχαν συλληφθεί Ολλανδοί, Ουκρανοί, Πολωνοί, Βρετανοί κλπ που υποδύονταν τους plane spotters (χομπίστες αεροφωτογραφιών), οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν αποδειχθεί πράκτορες των Τούρκων. Pronews                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: