Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τους ξεμπροστιάζει ο Ζάεφ: «Ο Κοτζιάς ασκεί λόμπι για την ΠΓΔΜ σαν να είναι δική του χώρα»


Το είπε χθες σε συνέντευξη του ο Νίκος Κοτζιάς ότι έχει κάνει έκκληση σε συναδέλφους του της ΕΕ, ότι οι χώρες ΠΓΔΜ και Αλβανία πρέπει να ενταχθούν στην Ευρώπη για να λυθούν υπάρχοντα προβλήματα ωστόσο όλοι θεωρήσαμε ότι ήταν μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης θέσης της Ελλάδας προς την κατεύθυνση της καλής γειτονίας, ίσως και με μια δόση υπερβολής από τον υπουργό εξωτερικών.
Χθες όμως με συνέντευξη του ο κύριος Ζάεφ αποκάλυψε ότι ο κύριος Κοτζιάς κάνει λόμπι προκειμένου η ΕΕ να υποδεχθεί στις αγκάλες της τη Βόρεια Μακεδονία.
Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τη συμφωνία για το όνομα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε πως είναι μια δίκαιη συμφωνία βασισμένη σε γεγονότα, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα ήταν υποστηρικτής μας».
Ο ίδιος δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες είχε συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο για το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς έχει τηλεφωνικές συνομιλίες κάθε μέρα σαν να κάνει λόμπι για τη δική του χώρα. Οι πολίτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Θέλω να χτίσουμε μια ειλικρινή φιλία και αμοιβαίο σεβασμό».
Πρόσθεσε ακόμη ότι σε περίπτωση που το δημοψήφισμα αποτύχει, ο ίδιος θα παραιτηθεί.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έχει τέτοια πρεμούρα για την ΠΓΔΜ;                                                            

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: