Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εκπαίδευση Ανθυπιλάρχων και Ανθυπολοχαγών Υγειονομικού


Εκπαίδευση Ανθυπιλάρχων και Ανθυπολοχαγών Υγειονομικού
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Σχολών Εφαρμογής Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, από 04 έως 08 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ «ΔΙΟΜΗΔΗΣ - ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η ΤΑΜΣ περιέλαβε συνεκπαίδευση του Βασικού Τμήματος Ανθυπιλάρχων της Σχολής Τεθωρακισμένων και των Ανθυπολοχαγών Υγειονομικού της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου και περιέλαβε τη διεξαγωγή ΤΑΜΣ επιπέδου Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων (Σ.ΙΜΑ), με παράλληλη εξέταση του Σταθμού Α΄ Βοηθειών, του Σταθμού Διαλογής και επεισοδίων υγειονομικού σε εκστρατεία.

Η ΤΑΜΣ «ΔΙΟΜΗΔΗΣ - ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» αποτέλεσε το επιστέγασμα της εκπαίδευσης των νέων Αξιωματικών στο σύγχρονο και απαιτητικό πεδίο της μάχης κατά την οποία αντιμετωπίσθηκαν επεισόδια  Οργάνωσης Μάχης, συναγερμού, εγκατάστασης σε Χώρους Διασποράς, απόκρυψης των μέσων από εχθρική παρατήρηση, εφαρμογής Σχεδίου Αντιαεροπορικής Άμυνας και Σχεδίου Ασφαλείας,  ενεργειών επί επεισοδίων Διοικητικής Μέριμνας, ασκήσεις επιπέδου Ουλαμού Μέσων Αρμάτων, οργάνωσης και λειτουργίας υγειονομικών κλιμακίων σε εκστρατεία, ενέργειες σε επεισόδια προσβολής από ατάκτους, από πυρά Πυροβολικού και Αεροπορίας.

Κατά την τελική φάση της εξετάστηκε: «Το Σ.ΙΜΑ κατά την προσχεδιασμένη επίθεση», με την υποστήριξη Πυροβολικού και Επιθετικών Ελικοπτέρων.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ - EU/OHQ, ο Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΣ, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ, ο Διοικητής της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και οι 235 σπουδαστές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: