Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινά γεωτρήσεις στην κυπριακή AOZ η γαλλική TOTAL


Ξεκινά γεωτρήσεις στην κυπριακή AOZ η γαλλική TOTAL
Η δραστηριοποίηση διεθνών ενεργειακών κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να θεωρείται δεδομένη παρά τις τουρκικές απειλές. 
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ότι η Τουρκία προωθεί νέους σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ τύπου Αιγαίου.
Αυτό, είπε, φαίνεται σε όλες της τις δράσεις και τον τρόπο, με τον οποίο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο με τα γειτονικά κράτη Λίβανο, Ισραήλ , Αίγυπτο, όσο και με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τις εταιρείες οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας έκανε σαφές ότι το ενδιαφέρον της Γαλλικής εταιρείας TOTAL είναι δεδηλωμένο με την συμμετοχή της στο «οικόπεδο» 11 και τον προγραμματισμό της για γεώτρηση τον Απρίλιο του 2017, όσο και με το ενδιαφέρον της στο τρίτο γύρο αδειοδότησης σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ για τα «οικόπεδα» 6 και 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια: