Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Και όμως οι Ρώσοι δεν ήταν ποτέ φίλοι μας!



Το επιβλητικό άγαλμα της Μητέρας Ρωσίας στο λόφο Mamayev Kurgan, στην πόλη Βόλγκογκραντ στη Νότια Ρωσία. Photo by Rob, CC BY-ND 4.0

Ειδικού συνεργάτη στο liberal.gr

Ο σοφός λαός μας λέει «στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται». Ωστόσο, τους φανερούς λύκους τους βλέπεις και φυλάγεσαι. Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει τίποτα πιο ύπουλο από τον λύκο που σου εμφανίζεται ως φίλος και συνεχώς σε χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του, αδιαφορώντας για τη δική σου τύχη. Αυτόν ούτε σύμμαχο με ιδιαίτερα συμφέροντα δεν τον λες. Ο λόγος για τη Ρωσία, που διαχρονικά, και όχι μόνο συγκυριακά, μας χρησιμοποιεί με αήθη τρόπο για να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα.

Από την κάλπικη αυτοκρατορία των Ρως στις φιλίες με τον Kemal

Όταν τον 9ο μ.Χ. αιώνα η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μεγαλουργούσε και προστάτευε την υπόλοιπη Δύση από τα βαρβαρικά φύλα της Ανατολής, εμφανίστηκε πέριξ του Κίεβου το κράτος των Ρως, πρόδρομος της μετέπειτα Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Πολλοί Ρώσοι ήρθαν σε επαφή με την Κωνσταντινούπολη, ενώ γνωστός είναι και ο ρόλος του εξελληνισμένου Βυζαντίου στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας της Ρωσίας. Παρά ταύτα, το 1453, όταν η Κωνσταντινούπολη καλούσε όλους τους Χριστιανούς σε βοήθεια, οι Ρώσοι… σφύριζαν αδιάφορα, μιας και η πτώση της Πόλης εξυπηρετούσε τα στρατηγικά τους σχέδια. Εξακολουθούσαμε να είμαστε χρήσιμοι και ως λαγοί στο ρωσικό κυνήγι για κυριαρχία. Άρχισαν να γράφονται προφητείες και πονεμένα κείμενα για «ξανθά γένη», προκειμένου, αφού μας πούλησαν πρώτα στους Οθωμανούς, να πλέξουν μετέπειτα το παραμύθι των προστατών, για να μας ξαναχρησιμοποιήσουν.

Ακολούθησαν τα σχέδια της Μ. Αικατερίνης, τα Ορλωφικά, οι ανταγωνισμοί με την Αγγλία με έπαθλο την Ελλάδα και η αδιαφορία του Τσάρου όταν το έθνος πολεμούσε τους Οθωμανούς για την ανεξαρτησία του. Μετά το Συνέδριο της Βιέννης (1815), η τσαρική Ρωσία είχε γίνει μια αποδεκτή και ισότιμα υπολογίσιμη δύναμη παρέα με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Ευρώπης. Εναν αιώνα περίπου αργότερα, το 1917, οι Μπολσεβίκοι, που τερματίζουν το Τσαρικό καθεστώς, θα ακολουθήσουν επακριβώς την καιροσκοπική πολιτική των Τσάρων έναντι της Ελλάδας. Ο μπολσεβίκος Ρώσος έστειλε όπλα, πυρομαχικά και προμήθειες στον Mustafa Kemal Atatürk εναντίον των Ελλήνων, σιώπησε προκλητικά όταν οι άτακτοι του Κεμάλ έσφαζαν Ελληνες της Ιωνίας, Ελληνες του Πόντου και Αρμενίους, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία του συστηματικού πληροφοριακού και ιδεολογικού πολέμου εντός της ελληνικής κοινωνίας και εντός του στρατεύματος με όργανο τους Έλληνες κομμουνιστές.

Ο τυχοδιωκτισμός ένωσε τα συμφέροντα Ρώσων και Τούρκων στη Μεσόγειο και το Αιγαίο!

Stalin, Δωδεκάνησα και 12 ν.μ.

Ενώ, όπως έχει αναγνωριστεί, η αντίσταση της Ελλάδος εναντίον των δυνάμεων του Άξονα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν καθοριστική για την άμυνα των Ρώσων εναντίον των Γερμανών, μετά το τέλος του πολέμου και ενώ είχε συμφωνήσει με τον Τσώρτσιλ το μεταπολεμικό σκηνικό στην Ελλάδα, εν τούτοις ο Joseph Stalin έπαιξε τον πιο βρώμικο ρόλο στη μεταπολεμική μας ιστορία, καλλιεργώντας στην ελληνική αριστερά καταστροφικά μυθεύματα.

Στη Συνθήκη προσάρτησης των Δωδεκανήσων στην Ελληνική επικράτεια (1948), είναι εκείνος ο οποίος έθεσε επιτακτικά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης τους, δημιουργώντας προηγούμενο το οποίο σήμερα εκμεταλλεύεται η Τουρκία. Η έξοδος του ρωσικού ναυτικού στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ήταν στρατηγικός στόχος της Μόσχας από την εποχή του Τσάρου Peter Alexeyevich (Πέτρος Α΄ της Ρωσίας –ο Μέγας), οπότε κάθε σκέψη στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά του Β. Αιγαίου και των Δωδεκανήσων πρωτίστως ενοχλούσε τη Ρωσία και φυσικά βόλευε και εξυπηρετούσε τους Τούρκους.

Η Ρωσία κρύβεται και πίσω απο το Τουρκικό casus belli για την επέκταση των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Αντιτίθεται κάθετα σε μια τέτοια εξέλιξη, γεγονός που εξυπηρετεί θαυμάσια την τουρκική στρατηγική στο Αιγαίο. Κατά τα άλλα, εμείς τους παρέχουμε αγκυροβόλιο ανοιχτά της Λήμνου και εμείς σώζουμε πολεμικά τους καράβια που χάνουν το πηδάλιο εν πλώ...

Putin, πράκτορες, κόμματα και εκκλησίες στην υπηρεσία του

Η άνοδος του Vladimir Putin στο Κρεμλίνο στις αρχές του 2000 έθεσε σε ενέργεια το σχέδιο επανάκαμψης της Ρωσίας ως μεγάλης ηγεμονικής δύναμης στα παγκόσμια πράγματα. Από το στρατήγημα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι χρήσιμοι λαγοί της Μόσχας, «οι Ελληνες».

AdTech Ad

Στα πλαίσια της παραεπιστημονικής συνεργασίας Χάντινγκτον-Ντούγκιν, αν τα τζαμιά είναι τα εκκολαπτήρια του ισλαμικού αναθεωρητισμού, είναι ώρα να κάνουμε και τις ορθόδοξες εκκλησίες κέντρα του ορθόδοξου αναθεωρητισμού. Φυσικά η ελληνορθόδοξη παράδοση κάθε άλλο παρά σχέσεις με πολιτικούς αναθεωρητισμούς έχει, γι’ αυτό και επιβίωσε αιώνες ολόκληρους μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο, όμως έτσι θα εξυπηρετούνταν το αναθεωρητικό σχέδιο της Ρωσίας. Σήμερα, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, η Μόσχα παίζει το πλέον επικίνδυνο παιχνίδι της.

Ξεκίνησε με «δικούς της ανθρώπους» που φύτεψε στο πολιτικό σύστημα της χώρας, στα media, ακόμη και μέσα στις εκκλησίες. Άρχισε να διαρρέει, ανάμεσα δυστυχώς σε ευκολόπιστους Ελληνες, ξαναζεσταμένους μύθους για «ξανθά γένη» που θα πολεμήσουν τον Τούρκο και θα μας δώσουν την Πόλη. Καλλιεργεί στο Άγιον Όρος ελπίδες ότι θα θέσει υπό την προστασία του ρωσικού κράτους το Περιβόλι της Παναγιάς, άν απειληθεί η Ελλάδα από την Τουρκία.

Κατά τα άλλα, δείχνει μόνο συμπάθεια όταν πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν την τρέχουσα ατυχή οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, ενώ ύπουλα και δόλια διαφημίζει τα οφέλη που θα είχε ο ελληνικός λαός αν αποφάσιζε να πάει στη ρωσική αγκαλιά! Κορόιδευαν με προκαταβολές για αγωγούς, μιλάνε για προμήθεια μαχητικών έναντι πορτοκαλιών και καλλιεργούν γενικά προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα. Ο κόσμος, δυστυχώς, τα πιστεύει, το γνωρίζουν, γι’ αυτό και συνεχίζουν να τον κοροιδεύουν.

Φυσικά, ούτε λέξη οι Ρώσοι για τις προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος! Μάλιστα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, Recep Tayyip Erdoğan, –φοβούμενοι ότι μπορεί κάποια στιγμή να τους πάρουν χαμπάρι οι Ελληνες, έτσι σου λένε ας εκμεταλλευτούμε και το αντιαμερικανικό αίσθημα των Τούρκων. Υπόσχεται στο φίλο του, Erdoğan, ότι θα τον εξυπηρετήσει στον τυχοδιωκτισμό του και μάλιστα του φτιάχνει και πυρηνικό εργοστάσιο για να παράξει εκτός από ρεύμα, ίσως και πυρηνικές πολεμικές προοπτικές.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Putin θα έχει εκ νέου την ευκαιρία να τα πει με τον φίλο του Erdoğan στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου για την ενέργεια.

Στα πλαίσια των στόχων τους εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκβιάζουν τον Erdoğan να μην επιτρέψει το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης. Μετά το πραξικόπημα, οπότε ο Erdoğan έγινε πιό ευάλωτος, οι ρωσικές πιέσεις είναι ακόμη πιό αποτελεσματικές. Περιμένουν πώς και πώς το βιολογικό τέλος του Οικουμενικού Πατριάρχη για να κληρονομήσει τη θέση του Ρώσος διάδοχος. Ελπίζουν ότι το ίδιο θα καταφέρουν και στα υπόλοιπα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία, μετατρέποντάς τα σε υποκαταστήματα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και της FSB (Federal Security Service).

Για να τα πετύχει όμως όλα αυτά, χρειάζεται και ντόπιους συνεργάτες στην Ελλάδα. Ελέγχει ήδη πολλά media, δημιουργεί και νέα με αδέξιους αχυρανθρώπους του, πάντα στη λογική των ψυχολογικών επιχειρήσεων και του πληροφοριακού πολέμου που εκτελεί στη χώρα μας. Αρκετοί Έλληνες ως πειραματόζωα συμμετέχουν ασυνείδητα στο μεγαλύτερο πείραμα πληροφοριακού πολέμου που έγινε ποτέ στα χρονικά. Δεν σταματά εκεί. Χρειάζεται και πολιτικούς. Τους βρίσκει και αυτούς! Στήνει κόμματα και χρηματοδοτεί πολιτικές καμπάνιες, κοροιδεύονταν τον ελληνικό λαό. Και το ρωσικό, νεο-ορλωφικό, project προχωρά...

Γιατί το νεο-ορλωφικό project Putin είναι επικίνδυνο για την Ελλάδα

Καλά, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Αλωνίζει η Ρωσία στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν αντιδράσεις; Εδώ προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Πόσο έχουν μεταβληθεί οι συσχετισμοί στην περιοχή μας; Ποιες είναι οι νέες συμφωνίες μεταξύ Ρώσων, Αμερικανών και Γερμανών στη χώρα μας;

Μήπως είμαστε η επόμενη Ουκρανία στα παιχνίδια τους; Θα μπορούσε στην Ελλάδα να κατασκευαστεί ένα φιλορωσικό κόμμα που θα κέρδιζε εκλογές και μια μελλοντική ανατροπή του να προκαλούσε εξελίξεις ανάλογες της Ουκρανίας;

Για πολλούς τα παραπάνω είναι απλά συνομωσιολογικά σενάρια! Στην πραγματικότητα οι Ελληνες τρώμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν. Αν το γεύμα έχει ολίγη απο Ορθοδοξία και ολίγη από Πόλη, τότε θα το φάμε και ας είναι τοξικό και μεταλλαγμένο. Φτάνει η ετικέτα να γράφει «ξανθό γένος»!
ΠΗΓΗ:  http://www.liberal.gr/arthro/82964/amyna--diplomatia/2016/kai-omos-oi-rosoi-den-itan-pote-filoi-mas.html


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: