Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Εις υγείαν των κορόιδων: Οι “δημοκρατικές” νομοθετικές πρωτοβουλίες που αμνηστεύουν τα εγχώρια λαμόγια


 
Εις υγείαν των κορόιδων: Οι “δημοκρατικές” νομοθετικές πρωτοβουλίες που αμνηστεύουν τα εγχώρια λαμόγια
Τις τελευταίες ημέρες οι εφημερίδες και τα έντυπα βρίθουν ανέμελων φωτογραφιών κάποιων γνωστών αλητών που χαριεντίζονταν με φίλους και φίλες τους σε κάποιες ελληνικές παραλίες, πίνοντας τα «μοχίτο» τους, εις υγείαν των κορόιδων. Αυτόματα έρχονται στην μνήμη μερικές από τις πρόσφατες «νομοθετικές πρωτοβουλίες» της «δημοκρατίας», ώστε να μπορούν τόσο αυτοί όσο και άλλοι, αλήτες, να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια, δοξάζοντας την ίδια αυτή «δημοκρατία» που τους επιτρέπει αντί να σαπίζουν σε ανήλιαγα κελιά, να κάνουν τα μπανάκια τους.
Νόμος 4022/2011: « Αμνηστεύονται τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από κάθε ποινική ευθύνη για οικονομικές ενισχύσεις σε τράπεζες που πτώχευσαν.» Με τη λογική ότι κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς πρέπει να μεριμνά για τη διαιώνισή του στην εξουσία, ο νόμος αυτός είναι απόλυτα αναμενόμενος. Ο βασικός άξονας της μεταπολιτευτικής  κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, δηλαδή το δίδυμο «πολιτικός- τραπεζίτης» πρέπει να μένει στο απυρόβλητο, ώστε η διαφθορά να διαιωνίζει την ύπαρξή της. Ο πολιτικός πρέπει πρώτα να φροντίσει το σπίτι του, για να μην τον πλακώσει.
Νόμος 4141/2013: «Δεν συνιστά απιστία η σύναψη δανείων με νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα» . Με αυτή τη φράση απηλλάγησαν των ποινικών ευθυνών τους όλες οι «παρθένες»- τραπεζίτες  που πέρασαν από την Εξεταστική και δεν μπορούσαν να απαντήσουν ούτε σε μία από τις ερωτήσεις που τους υπέβαλε ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης, για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν. Ο πολιτικός της μεταπολιτευτικής ολιγαρχίας, μετά το σπίτι του, σώζει τον πιστό σκύλο του!  Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι τραπεζίτες ήταν ανέκαθεν από τους μεγαλύτερους «δημοκράτες».
Νόμος 4254/2014: «Απαλλάσσονται τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από ποινικές ευθύνες ακόμα και αν πωλούν μετοχές τραπεζών σε τιμές χαμηλότερες της τιμής κτήσης τους». Ο καλός «δημοκράτης» πολιτικός, προσπαθεί να γλιτώσει από τις ταλαιπωρίες των δικαστηρίων όχι μόνο τον εαυτό του και τον σκύλο του αλλά και όσους κατάλαβαν πόσο απατεώνας είναι και κοίταξαν να επωφεληθούν ενόσω κυβερνούσε.
Οι παραπάνω διατάξεις είναι , όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, από διάφορες κοινοβουλευτικές περιόδους  ώστε να αποδεικνύεται ότι η σήψη και η διαφθορά στη μεταπολιτευτική κοινοβουλευτική ολιγαρχία είναι διαχρονική και ανεξάρτητη από το ποιος διαθέτει ευκαιριακά την εξουσία.
Το συμπέρασμα είναι εξίσου προφανές: Αν οι Εθνικιστές δεν αναλάβουν σύντομα την εξουσία, οι εμετικοί κοιλαράδες της «δημοκρατίας» θα συνεχίσουν να χαριεντίζονται ανέμελοι στις ελληνικές πλαζ, απολαμβάνοντας τα μπανάκια τους, την ίδια ώρα που ο λαός πεινάει και η παλλαϊκή απαίτηση "Οι κλέφτες στην φυλακή" είναι πιο ισχυρή από ποτέ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, Δικηγόρος- ΜΔΕ Ποινικού Δικαίου 

       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: