Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Στη φωλιά των “Εχιδνών” ΕΑΒ άλλο ένα F-16 της ΠΑ που πάει για Viper

 


Επτά έγιναν εδώ και λίγες ώρες τα μαχητικά που οδεύουν όχι προς την επόμενη σελίδα, αλλά προς τον επόμενο τόμο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Έτσι ακριβώς περιγράφουν οι Επιτελείς τις προσπάθειες που γίνονται ώστε οι αεροπορικές πλατφόρμες με τα «μπλε φτερά» να σταθούν τα επόμενα τουλάχιστον είκοσι χρόνια επάξια στον Ελληνικό ή όποιον ουρανό διαταχθούν να πετάξουν.

ΤΟΥ Γ.Σ.
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Αυτή την φορά την είσοδό του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έκανε μαχητικό F-16 Block 52 plus από την 337 Μοίρα «Φάντασμα» της Λάρισας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη άνοιξη και μετά τα φαντάσματα του κάμπου θα δώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών σε σχέση με τις άλλες πολεμικές μοίρες, ώστε να ξεκινήσει η μεγάλη πρόκληση, των προπαρασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται για την μετατροπή του στόλου των F-16 σε Viper. Άλλα πέντε αεροσκάφη αναμένεται να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της Τανάγρας μέσα στο 2022 για να συμπληρώσουν την πρώτη «φουρνιά» των F-16 που πρέπει ν’ αποσυναρμολογηθούν και να περιμένουν έτσι μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από το Τέξας, εκεί δηλαδή που γίνονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι στο «Flight test» 005 της 335 Μοίρας «Τίγρης».

Τότε, επισημαίνουν πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, την Διοίκηση της ΕΑΒ, μερίδα εργαζομένων που έχουν τις δικές τους αγωνίες και την κατασκευάστρια εταιρεία, ξεκινά το μεγάλο στοίχημα και ο πρώτος δυνατός αγώνας για την μετατροπή της ραχοκοκαλιάς των F-16 στο κορυφαίο επίπεδο που έχει φτάσει τεχνολογικά το μαχητικό. Αλλά ταυτόχρονα αυτός ο αγώνας είναι και το πιο σημαντικό crash test για την εταιρεία και τους εργαζόμενους, το κατά πόσο δηλαδή μπορεί να υποστηρίξουν αυτό το μεγάλο Εθνικό στοίχημα για το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ               https://www.defence-point.gr/news/sti-folia-ton-quot-echidnon-quot-eav-allo-ena-f-16-tis-pa-poy-paei-gia-viper?pop=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: