Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

  Νέος Αρχηγός Στόλου ο Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας



Διάδοχος του Παναγιώτη Λυμπέρη στην Αρχηγία του Στόλου τοποθετείται ο Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας.

Το βιογραφικό του από το ΓΕΝ:

Ο Υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, γεννήθηκε στο Βόλο το 1965 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1987.

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης και υπηρεσίες του ΑΣ ως Αξιωματικός Αεράμυνας (ΑΕΡ), Αξιωματικός Κέντρου Επιχ/σεων (ΚΕΠΙΧ), Αξιωματικός Συνεννόησης (Σν), Διευθυντής Επιχειρήσεων, Επιτελής Διοικητού Μοίρας Φρεγατών, Ύπαρχος, Κυβερνήτης (Κανονιοφόρου και Φρεγάτας), Διοικητής Μοίρας Φρεγατών, Διευθυντής Επιχ/κης Αξιολογήσεως (ΑΣ/ΔΕΠΑ, 1*), Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών (1*) και Υπαρχηγός Στόλου (2*).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Διευθύνσεως (Β3) και Τμηματάρχης (σε Διευθύνσεις Επικοινωνιών/Α4, Σταδιοδρομίας/Β3 και Εξοπλισμών/ ΔΕΞ) στο ΓΕΝ, Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Ρώμη, Διευθυντής Γ’ Κλάδου στο ΓΕΝ (ΔΚΓ, 1*) και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (2*). Την 15η Μαρτίου 2022 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (2*).

Ο Υποναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας ΠΝ, έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπονται για τον βαθμό και την ειδικότητά του, συμπεριλαμβανομένης της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Αμύνης ΝΑΤΟ (NATO Defense College). Επιπλέον, κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους MSc in ELECTRICAL ENGINEERING και MSc in AERONAUTICAL ENGINEERING από το Naval Postgraduate School (NPS, ΗΠΑ), ενώ είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (TEE).

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Παράσημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Διαμνημονεύσεις συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Διατήρησης Ειρήνης ΟΗΕ (Δις) και συμμετοχής σε Επιχειρήσεις UNIFIL. Τέλος ήταν Τακτικός Διοικητής (OTC) σε επιχείρηση εκκένωσης 182 αμάχων (ΑΓΗΝΩΡ) το 2014, από τη TRIPOLI της Λιβύης. Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Κατσανδρή και πατέρας δύο υιών. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.            https://www.militaire.gr/neos-archigos-stoloy-o-dimitrios-eleytherios-kataras/

Δεν υπάρχουν σχόλια: