Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλύφθηκε υπόγεια πόλη 5.000 ετών στην Καππαδοκία > εικόνες


Μαγεία: Ανακαλύφθηκε υπόγεια πόλη 5.000 ετών στην Καππαδοκία [εικόνες]
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν ερευνητές στην Καππαδοκία, οι οποίοι ανακάλυψαν την μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, ηλικίας 5.000 ετών.
Οπως αναφέρει ο Independent, η υπόγεια πόλη βρέθηκε στην ιστορική Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ, ενώ, ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τις υπόλοιπες αντίστοιχες πόλεις που έχουν βρεθεί ως «κουζίνες» μπροστά στο μέγεθος της νέας ανακάλυψης.

Οι επικεφαλής των ερευνών σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για κάποια γνωστή υπόγεια πόλη, ωστόσο, οι διάδρομοι των τούνελ φθάνουν τα επτά χιλιόμετρα.
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.

Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα! 
«Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε», είπε στην Hurriyet ο Μεχμέτ Εγούν Τουράν, επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας.
Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει μέχρι τώρα για τις εργασίες που  έκαναν 90 εκατ. Λίρες, ωστόσο, ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένου της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.

Το πάνω τμήμα της πόλης έγινε αντιληπτό από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης.
Ηδη έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.

Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα.


Πηγή: Μαγεία: Ανακαλύφθηκε υπόγεια πόλη 5.000 ετών στην Καππαδοκία [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/185037/mageia-anakalyfthike-ypogeia-poli-5000-eton-stin-kappadokia-eikones#ixzz3Naxr53ur
Bookmark and Share                        
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: