Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ποια τράπεζα χρηματοδοτεί όλα τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ;


 Παραπάνω βλέπετε τις εφημερίδες με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα. Αυτές αντιπροσωπεύουν το 80% της κυκλοφορίας όλων των κυριακάτικων εφημερίδων. 

Όπως καταλαβαίνετε οι εφημερίδες αυτές διαμορφώνουν την γνώμη του αναγνωστικού κοινού και εξαιτίας του μεγάλου εύρους και αριθμού δημοσιευμάτων επηρεάζουν όλα τα ΜΜΕ στην χώρα.

Είναι αδύνατο να φτάσει κάποιος σε τόσο μεγάλο αριθμό κυκλοφορίας μια εφημερίδα χωρίς την κατάλληλη χρηματοδότηση. Χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Χρειάζονται τεράστια ποσά για την αμοιβή όλων των δημοσιογράφων και των συντακτών. Και που βρίσκουν οι εφημερίδες αυτές τα χρήματα; 

Μα φυσικά τα δανείζονται απ’ την τράπεζα. Και ποια τράπεζα φιγουράρει με διαφημίσεις στα πρωτοσέλιδα όλων αυτών των εφημερίδων; Η τράπεζα Πειραιώς όπως βλέπετε στη φώτο! 

Είναι η τράπεζα που σώθηκε λίγα χρόνια πριν με χρήματα που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Μόλις πήρε το ζεστό χρήμα άρχισε να αγοράζει άλλες τράπεζες. Είναι η τράπεζα που εμείς σώσαμε με τους φόρους που πληρώσαμε και πληρώνουμε. 

Όμως οι «εργασίες» της Τράπεζας Πειραιώς απογειώθηκαν κυριολεκτικά μετά τον Ιούνιο του 2013 όταν έγιναν μέτοχοί της οι γνωστοί χρηματιστές και τραπεζίτες της Wall Street, ο George Soros, ο Paulson και ο Daniel Loeb. Η τράπεζα φροντίζει από τότε να χρηματοδοτεί τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ για να μπορεί να διαμορφώνει συνειδήσεις.



Και ποιοι είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις συνειδήσεις των Ελλήνων μέσω των μεγάλων ΜΜΕ; Είναι αυτοί που κερδίζουν εις βάρος της οικονομίας της χώρας μας μέσω των «αγορών» που ουσιαστικά διευθύνουν. 

Αναζητήστε αυτά τα ονόματα στο διαδίκτυο για να δείτε την δράση τους με λεπτομέρειες. Αυτοί μας λένε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε όλο και περισσότερα και να αμειβόμαστε με λιγότερα. Μας το λένε όμως φορώντας τη μάσκα των ελληνικών ΜΜΕ. 
Θέλουμε ΜΜΕ και εφημερίδες που να λένε την αλήθεια. 

Όμως όταν τα ΜΜΕ χρηματοδοτούνται απ’ αυτούς που δεν τους συμφέρει η αλήθεια τότε δεν πρόκειται να πιστέψουμε αυτά που μας λένε ότι είναι για το καλό μας. Δεν θα τα πιστέψουμε χωρίς να το ερευνήσουμε.

Διαδώστε αυτές τις πληροφορίες για να μάθει ο λαός ποιοι είναι αυτοί  που τον τρομοκρατούν και του λένε ότι είναι μονόδρομος να συνεχίσει να πληρώνει χρέη που δεν του ανήκουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: