Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα «πυρηνικά» του Ιράν και όχι με την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ

 
Τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα «πυρηνικά» του Ιράν και όχι με την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, γνωστός σιωνιστής, ψεύτης, ρατσιστής και εξτρεμιστής, προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι το Ιράν παρά την συμφωνία P5+1 εξακολουθεί να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα σε μυστικές εγκαταστάσεις. Ο Νετανιάχου εκφράζει αυτή την άποψη εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, όμως το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις του για την ιρανική «απειλή» είναι παραληρηματικές, καθώς είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι οι επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας επιβεβαιώνουν συνεχώς την συμμόρφωση της Τεχεράνης στην συμφωνία του 2015.
Πέραν των γεωστρατηγικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, τουτέστιν την αποτυχία των Σιωνιστών να ανατρέψουν τον Άσαντ που οδήγησε στον στρατηγικό εγκλωβισμό του Ισραήλ από το Ιράν, την Συρία και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου με αποτέλεσμα να τους απειλεί όλους με πόλεμο, υπάρχει και μια άλλη εξήγηση για την παραληρηματική συμπεριφορά του... Σατανιάχου. Πρόκειται για την απελπισμένη προσπάθεια του ισραηλινού  πρωθυπουργού να εκτρέψει με την βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ την παγκόσμια κοινή γνώμη από την συνεχιζόμενη εθνοκάθαρση εις βάρος των αυτόχθονων Παλαιστινίων, την γη των οποίων επιβουλεύεται το Ισραήλ από της ιδρύσεως του ιουδαϊκού κράτους το 1948 επί παλαιστινιακών εδαφών.
Τις τελευταίες εβδομάδες, όπως έχουμε αποκαλύψει πολλάκις στην ιστοσελίδα, ισραηλινοί στρατιώτες-ελεύθεροι σκοπευτές δολοφονούν κατά εκατοντάδες Παλαιστινίους που διαμαρτύρονται ειρηνικά στην Γάζα και στην Δυτική Όχθη. Ως γνωστόν οι συστηματικοί και με πρόθεση πυροβολισμοί εναντίον άοπλων ανθρώπων που δεν αποτελούν απειλή είναι έγκλημα πολέμου και διώκεται από τα διεθνή ποινικά δικαστήρια. Το ίδιο ισχύει και για το «απαρτχάιντ» (φυλετικός διαχωρισμός) που περιγράφεται στο Καταστατικό της Ρώμης ως «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», και που προφανώς το Ισραήλ εφαρμόζει εναντίον των Παλαιστινίων.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ που κατηγορεί το Ιράν για κατασκευή πυρηνικών όπλων, το ίδιο κατέχει εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές και βιολογικά όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή εναντίον των αντιπάλων του. Η προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ (ελληνικά και ξένα), τα οποία ως επί το πλείστον χρηματοδοτούνται από σιωνιστικές τοκογλυφικές τράπεζες, συνεχίζει ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα να ασχολείται με τα πυρηνικά όπλα του Ιράν ως κάτι το υπαρκτό  και αδιαμφισβήτητο. Αυτό γίνεται για να απασχολείται η κοινή γνώμη με το «κακό» Ιράν, ενώ στο μεταξύ ο Νετανιάχου προχωρά ανεμπόδιστα στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.
Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια: