Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΒΕΒΗΛΏΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ...!!! Τούρκοι ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ Ελληνικούς Τάφους στην Κατεχόμενη ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ...!!!




Τάφοι Ελλήνων στο Τσαρσίμπασί της Τραπεζούντας, σκάφτηκαν από άγνωστο άτομο ή άτομα. Περίοικοι όταν είδαν τους κατεστραμμένους από τους χρυσοθήρες τάφους, ενημέρωσαν την αστυνομία. Η αστυνομία ερεύνησε στο νεκροταφείο και άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που έκαναν τις ανασκαφές.





Στον οικισμό Μπουρούνμπασί ιστορικοί τάφοι Ελλήνων με παρελθόν 1700 ετών σκάφθηκαν και καταστράφηκαν. Στους τάφους ανοίχθηκαν λάκκοι βάθους περισσότερο από ένα μέτρο.



…………………

Ο Χαλίλ Σοκέ-ιμάμης στο τζαμί του Μπουρούνμπασί, ανέφερε πως ιδιαίτερα οι τάφοι των Ελλήνων γίνονται στόχοι σκαψίματος και είπε:

Εδώ δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει δει λαθρανασκαφές. Υπήρχαν πολύ παλιοί τάφοι. Έρχονται εδώ χρυσοθήρες και σκάβουν τους τάφους για να βρούνε χρυσό. Δεν ξέρουμε αν βρήκαν ή όχι. Κάποιους τάφους δεν τους ακούμπησαν καθόλου. Μόνο τους παλιούς τάφους έσκαψαν.

Ο κάτοικος της περιοχής Νουρετίν Ακιντούρκ, ανέφερε πως το σκάψιμο των τάφων είναι δουλειά χρυσοθήρων και είπε: ¨Το Τσαρσίμπασί έχει ιστορία 1700 ετών. Παλιά ζούσαν εδώ πολλοί Έλληνες. Πολλοί είναι οι τάφοι στην περιοχή. Σχετικά με το ποιοι έψαξαν και τι έψαχναν στην περιοχή δεν έχουμε καμία πληροφορία. Υποθέτουμε όμως πως ήταν χρυσοθήρες. Ήρθαν νύχτα, έσκαψαν και έφυγαν¨.

Σ.Σ. Όπως θα δείτε στην φωτογραφία τους τάφους δεν τους ανάσκαψαν απλώς... Τους εξαφάνισαν...

http://www.gunebakis.com.tr-http://tourkikanea.gr                    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: