Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟ '44 ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ: ΤΟΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ, ΕΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΘΑ ΤΟ 'ΧΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ!!!


Ευτυχώς που υπάρχει και η Στήλη «80 χρόνια πρίν» της «Καθημερινής» (την επιμελείται ο βετεράνος δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας) και μαθαίνουμε 5 πράγματα για τους προγόνους των σημερινών επωνύμων που δολοφόνησαν οι Κομμουνιστές, τα οποία ο "Στόχος" μεταδίδει και στους αναγνώστες του: Μετά τον πατέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη (Δεκέμβριος 1943), αμφοτέρους τους γονείς της Ζωής Λάσκαρη – Κουρούκλη (επί Συμμοριτοπολέμου) και τον μπαμπά του Δημήτρη Κολλάτου (Δεκεμβριανά του 1944) που δολοφόνησαν οι εξεγερμένοι μπολσεβίκοι του ΕΛΑΣ, μάθαμε τώρα ότι και ο παππούς του προέδρου της «Δράσης» και πρώην (2009-2014) ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Σκυλακάκη δολοφονήθηκε από τους κομμουνιστές κατά τα Δεκεμβριανά του 1944! Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο βενιζελικός στρατιωτικός Θεόδωρος Σκυλακάκης (1893-1944) εκτελέστηκε από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά το Δεκεμβριανό Κίνημα, όταν οι μπολσεβίκοι μπούκαραν στο σπίτι του και τον έσφαξαν!.. Έχετε ποτέ ακούσει τον (γεννημένο το 1959) πρώην ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη να μνημονεύει την σφαγή του συνονόματου παππού του από τους μπολσεβίκους; Όχι, βέβαια!.. Ούτε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ζωή Λάσκαρη και ο Δημήτρης Κολλάτος τόλμησαν ποτέ να το κάνουν!.. Αν ήταν αντίθετα τα πράγματα και τις δολοφονίες είχαν κάνει οι «Ταγματασφαλίτες», οι Χίτες και Γερμανοτσολιάδες, θα έβγαιναν και θα το έλεγαν κάθε μέρα για να δρέψουν αντιστασιακές δάφνες!

Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΓΙΑ… ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΙΑ!

Για την ιστορία και όπως μας πληροφόρησε η «Καθημερινή», ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ήτο ηγέτης φιλογερμανικού κομματιδίου με τίτλο «Κυρίαρχον Εθνικόν Κράτος». Αμέσως μετά την υπουργοποίησή του (λίγο πρίν την 4η Αυγούστου) μεσολάβησε μεταξύ του Μεταξά και του προθύμου τότε για εκτροπή Σοφοκλή Βενιζέλου προκειμένου αυτός να στηρίξει –με τη δόξα του πατρικού επωνύμου– την επερχόμενη ανατροπή του κοινοβουλευτικού καθεστώτος· όμως οι όροι του Βενιζέλου δεν έγιναν δεκτοί από τον Μεταξά. Ο μπαρμπα-Γιάννης Μεταξάς τον έκανε για 4 μήνες υπουργό Εσωτερικών, αλλά τελικά ο Σκυλακάκης εκτοπίστηκε τον Ιούνιο του 1940 με τη λεγομένη ομάδα των Γερμανοφίλων, στη οποία συμμετείχε και ο παππούς του Αλέξη Παπαχελά, Αλέξανδρος Παπαχελάς, που επίσης υπήρξε υπουργός του Μεταξά!.. Για την ακρίβεια υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου 1936, οπότε αποπέμφθηκε για… φιλογερμανισμό, αν και ήταν αρχιμηχανικός της περίφημης βρετανικής εταιρείας «Power»! Υπενθυμίζουμε ότι ο «Στόχος» ήταν ο πρώτος που έχει αποκαλύψει εδώ και χρόνια ότι ο παππούς του Αλέξη Παπαχελά ήταν υπουργός του Μεταξά κι ότι ο θείος του, Ευγένιος Παπαχελάς, ήταν ένας από τους στενώτερους συνεργάτες του Στυλιανού Παττακού επί 21ης Απριλίου, για τον οποίο μάλιστα (τον Ευγένιο) ο Παττακός λέει τα καλύτερα λόγια στα βιβλία του!.. Ε, ρε γλέντια…             ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: