Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΓΕΣ: Αυτή είναι η απάντηση στις απειλές της Άγκυρας – ΦΩΤΟ



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τη δική του «σκληρή» απάντηση στις πολεμικές ιαχές της Άγκυρας που απειλεί ευθέως σε Αιγαίο και Κύπρο, έδωσε ο Ελληνικός Στρατός με τη διεξαγωγή Αξιολόγησης Δυνάμεων Άμεσου Επέμβασης. Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν από το ΓΕΣ στη δημοσιότητα ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και του ελέγχου του βαθμού άμεσης ετοιμότητας, αξιολογήθηκαν, τον μήνα Φεβρουάριο 2017, οι Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης του συνόλου των Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς (1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Δ΄ ΣΣ, ΑΣΔΕΝ, Ιης ΜΠ).
Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού μας».



Χωρίς περιττές δηλώσεις και άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού η ηγεσία διέταξε την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων Αμέσου Επέμβασης προκειμένου να αξιολογηθούν οι ετοιμότητες αλλά ταυτόχρονα να γίνει η εκπομπή ενός μηνύματος ισχύος και υπεροχής προς κάθε.. «ενδιαφερόμενο» αναφορικά με το ποιες είναι οι πιθανότητες που έχει εάν αποτολμήσει να υλοποιήσει επιθετική ενέργεια εντός Ελληνικού εδάφους.



Όπως έγινε γνωστό οι τεθωρακισμένες Μονάδες αποτελούμενες από άρματα μάχης Leopard 1A5 Leopard 2 HEL, M-48A5 MOLF και μηχανοκίνητο Πεζικό επί ΤΟΜΠ τύπου Μ-113, κινήθηκαν στους χώρους διασποράς – χώρους Τελικού Προορισμού και έλαβε χώρα η λήψη διατάξεως μάχης.

Εν συνεχεία ακολούθησε η διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν θέματα εξαλείψεως εχθρικών εισχωρήσεων και αντιμετωπίστηκαν προσβολές εγκαταστάσεων.

Οι μονάδες εκτέλεσαν πλήθος αναγνωρίσεων τόσο σε γνωστά όσο και σε νέα δρομολόγια ενώ πραγματοποιήθηκαν κινήσεις τεθωρακισμένων σε χώρους διασποράς σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχέδια. Συνολικά από το Δ ΣΣ και την ΑΣΔΕΝ συμμετείχαν Μηχανοκίνητοι και Τεθωρακισμένοι Σχηματισμοί καθώς και Μονάδες υποστήριξης μάχης και Διοικητικής Μέριμνας.


Οι εντυπωσιακές ενέργειες τεθωρακισμένων που βλέπουμε στις φωτογραφίες του ΓΕΣ σύμφωνα με έγκυρες πηγές χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία. Την ΕΥΕΛΙΞΙΑ και την ΤΑΧΥΤΗΤΑ που στις επιχειρήσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η αντεπίθεση εκτελέστηκε επί των κατευθύνσεων όπως παραπάνω με την αξιολόγηση θα θεωρείται επιτυχημένη από κάθε πλευρά.


Οι πολεμικές ιαχές της Άγκυρας μπορεί λοιπόν να είναι εκκωφαντικές αλλά «σβήνουν» απότομα μόλις ανάψουν οι κινητήρες των αρμάτων του ΕΣ στον Έβρο και τα νησιά..  πηγη                                                                                                                    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ        ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: