Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έξι υπουργοί μπλεγμένοι σε σκάνδαλο με την Ομοσπονδία Παγοδρομιών!


Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έξι υπουργοί μπλεγμένοι σε σκάνδαλο με την Ομοσπονδία Παγοδρομιών!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Σκάνδαλο μεγατόνων με παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις στο χώρο του αθλητισμού φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr - Έξι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέγραφαν εκατομμύρια ευρώ για την Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών (Ε.Ο.ΠΑΓ.) που κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς, ενώ άλλα δέκα άτομα κατηγορούνται για τα αστρονομικά ποσά που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο. 
Όπως θα δείτε στα έγγραφα – ντοκουμέντα που εξασφάλισε κατ΄ αποκλειστικότητα το Newsbomb.gr, τα εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν σε ατομικούς λογαριασμούς προέδρων, μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παγοδρομιών, αθλητών και προπονητών φέρουν τις εγκρίσεις και τις υπογραφές υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που θήτευσαν στο υπουργείο Αθλητισμού - Πολιτισμού.
Ηχηρά ονόματα υπουργών, αλλά και γενικών γραμματέων φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της εισαγγελικής έκθεσης για όλη αυτή την αμαρτωλή περίοδο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχει αποδοθεί καμία ευθύνη σε κανέναν.
Οι κύριοι: Γιάννης Κουράκης, Γιώργος Λιάνης, Γιώργος Ορφανός, Μιχάλης Λιάπης, Γιάννης Ιωαννίδης, Παύλος Γερουλάνος, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Νίκος Έξαρχος και Γιάννης Μπιτσαξής φέρονται να έχουν εγκρίνει (εν γνώσει τους εννοείται) εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην αμαρτωλή Ομοσπονδία!!!
Δείτε τι αναφέρει η έκθεση.
EK
Την ίδια ώρα, πάνω από 10 άτομα καλούνται να απολογηθούν για την κατασπατάληση κρατικών επιχορηγήσεων περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ) την περίοδο 2002 – 2011.
Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη που χειρίζεται την υπόθεση, απέστειλε ήδη κλήσεις προς απολογία στους εμπλεκόμενους, μέλη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της ΕΟΠΑΓ την επίμαχη περίοδο.
Κατά περίπτωση, κατηγορούνται για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Τα αδικήματα αυτά είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.
Στα κατηγορητήρια «φωτιά» περιγράφονται και οι ευθύνες πρώην υφυπουργών αθλητισμού που με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν το δημόσιο.
Το μείζον ερώτημα είναι αν θα λογοδοτήσουν οι συγκεκριμένοι υπουργοί ή αν θα γλιτώσουν λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών και λόγω παραγραφής.
Η σημερινή κυβέρνηση που διατείνεται ότι δεν θα αφήσει κανέναν ατιμώρητο, τι ακριβώς θα κάνει; 

Έτσι έστησαν την παγοδρομιακή παράγκα

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας, τα ευρήματα του οποίου διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
Στο εισαγγελικό πόρισμα που συντάχθηκε μετά το πέρας της προκαταρκτικής,περιγράφονται σειρά παράνομων πράξεων, με πρωταγωνιστή τον αποβιώσαντα πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρήστος Χατζηαθανασίου ο οποίος «χρησιμοποίησε την ισχύ του με σκοπό τον προσωπικό του πλουτισμό σε βάρος της Ομοσπονδίας, των αθλητών, των αθλημάτων και γενικά του δημόσιου συμφέροντος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Φέρεται μάλιστα να κατείχε το 97%, της κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία ERIUS INVESTMENT LTD και «τούτο παρά τη σχετική απαγόρευση της αθλητικής νομοθεσίας, λόγω της παράλληλης ιδιότητάς του ως προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών».
Εν γνώση δηλαδή όλων των αρμοδίων παραγόντων ενέκριναν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Ε.Ο.ΠΑΓ, παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία λειτουργούσε παράνομα και στη συνέχεια τα χρήματα των επιχορηγήσεων χρησιμοποιούνταν για σκοπούς διαφορετικούς από τους αναφερόμενους στις εγκριτικές αποφάσεις.
20170316 140911

Πάρτι με κρατικές επιχορηγήσεις 

Η «αμαρτωλή» Ομοσπονδία φαίνεται την περίοδο 2002 - 2011 να έλαβε συνολικά από επιχορηγήσεις πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ και ειδικότερα το διάστημα 2004-2009 να καταγράφεται, σύμφωνα με τους ελεγκτές, μια αλματώδης αύξηση τους ύψους των ποσών με τα οποία επιχορηγείτο.
Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου δε, προέκυψε πως από δύο λογαριασμούς, που τηρούσε η ΕΟΠΑΓ σε τράπεζα του Ψυχικού, έγιναν συναλλαγές με πιστώσεις, συνολικού ύψους περίπου 830.000 ευρώ με μεγάλο μέρος του ποσού να δίδεται προς ταμειακή διευκόλυνση του αποβιώσαντος προέδρου και άλλων μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ όσον αφορά τις χρεώσεις, η πλειοψηφία τους φαίνεται να σχετίζεται με τους λογαριασμούς άλλων εμπλεκόμενων φυσικών και νομικών προσώπων.
new 1
Παράλληλα, από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν 35 επιταγές σε διαταγή διαφόρων αθλητών, προπονητών, μελών ΔΣ και σωματείων, εκ των οποίων ποσό άνω των 300.000 ευρώ φαίνεται να κατέληξε στον πρόεδρο.
Μία μάλιστα από τις εν λόγω επιταγές η οποία βάσει πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου φαίνεται να είχε εκδοθεί για την κάλυψη των οδοιπορικών οκτώ αθλητών της ομάδας ελκήθρων, των εξόδων προετοιμασίας τους για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, καθώς και των δαπανών ενός ακόμη αθλητή ελκήθρων, όπως προκύπτει είχε μια ενδιαφέρουσα διαδρομή...
Από τις εκθέσεις οικονομικού ελέγχου την περίοδο 2003- 2004, δεν προέκυψε η συμμετοχή αθλητών της Ομοσπονδίας σε αγώνες σχετικούς με τα αθλήματα των ελκήθρων, όπως επίσης δεν φαίνεται να συμμετείχαν δέκα αθλητές, όπως αναφερόταν, στη διοργάνωση του Τορίνο το 2006.
Για να αντιληφθείτε το μεγεθος της απάτης: Επιχορήγησαν 8 αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, οι οποίοι δεν έλαβαν ποτέ μέρος! 
Δείτε το συγκεκριμένο έγγραφο
20170316 142137
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσα έχει μαζέψει το δημόσιο από τις «χρυσές μίζες»;

Πόσα έχει μαζέψει το δημόσιο από τις «χρυσές μίζες»;

Το ποσό δε των 65.000 ευρώ που διατέθηκε για την προετοιμασία τους, εμβάστηκε σε λογαριασμούς τριών αθλητών από 11.11.2005 μέχρι 3.12.2005.
Ο εμφανιζόμενος ως τελευταίος οπισθογράφος της εν λόγω επιταγής-ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας- όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις, αποκάλυψε ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με την ΕΟΠΑΓ. Όπως είπε, εισέπραξε την επιταγή κατόπιν παράκλησης κατηγορούμενου, υπαλλήλου τότε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις και ο οποίος του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει επειδή δεν είχε μαζί του ταυτότητα...

Όλα τα λεφτά κατέληγαν στον ίδιο άνθρωπο

Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση που αναφέρεται είναι επιχορήγηση 40.000 ευρώ τον Δεκεμβριο του 2005 κατόπιν απόφασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ενώ αρχικά διαπιστώθηκε πως το ποσόν πιστώθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου «Ιπτάμενος Παγοδρόμος», εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2006, τελικά τα 37.000 εισπράχθηκαν από τον αποβιώσαντα πρόεδρο, ενώ το υπόλοιπο ποσόν των 3.000 ευρώ από υπάλληλο της ΕΟΠΑΓ το διάστημα 2005 - 2009.
Από τα 37.000 ευρώ, που εισέπραξε ο πρόεδρος, ποσό 7.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή πιστωτικών καρτών του, ενώ 30.000 ευρώ κατέληξαν σε λογαριασμό εταιρείας του....
20170316 141501
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης ότι μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΑΓ εμφανίζονται ως τελικοί αποδέκτες των ποσών των επιταγών, που είχαν εκδοθεί «εις διαταγή ημών», των ιδίων σωματείων, συγγενών αθλητών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
new 2
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «σε αρκετές περιπτώσεις αμέσως μετά (την ίδια ή την επόμενη ημέρα) την πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΕΟΠΑΓ με τις επιχορηγήσεις, που εκδίδονταν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ακολουθούν εκδόσεις επιταγών σε διαταγή του αποβιώσαντος προέδρου, με αιτιολογία «ταμειακή διευκόλυνση».
Η υπόθεση είναι εξόχως σοβαρή και επιτέλους πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν και να επιστρέψουν τα χρήματα που υφάρπαξαν στα δημόσια ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: