Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Το αμερικανικό Ναυτικό δωρίζει 6 νέα σκάφη NSW RIB στην ΔΥΚ

Το αμερικανικό Ναυτικό δωρίζει 6 νέα σκάφη NSW RIB στην ΔΥΚ


Μετά τα 4 Σκάφη Ανορθοδόξου Πολέμου τύπου Mk V το αμερικανικό Ναυτικό δωρίζει Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού και 6 Σκάφη Άκαμπτης Γάστρας (RIB) νέας κατασκευής!
Σύμφωνα με πρόγραμμα το οποίο τέθηκε σε ισχύ προ εξαμήνου περίπου, συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου 2019, το Ναυτικό των ΗΠΑ προέβη στην ανάθεση συμβάσεως στην εταιρεία US Marine Inc. με αντικείμενο την προμήθεια 6 RIB μήκους 11 μέτρων Ναυτικού Ειδικού Πολέμου (NSW). Το ύψος της συμβάσεως είναι 9.845.847 $ και σε αυτήν περιλαμβάνονται 6 συσκευές FLIR καθώς και ανταλλακτικά. Η εταιρεία παράγει τον συγκεκριμένο τύπο RIB για τις μονάδες SEAL από το 1997.
Το NSW RIB 11 μέτρων, είναι το τυπικό τακτικό μέσο αναπτύξεως περιορισμένης ακτίνος των μονάδων SEAL, που εξορμά από μητρικά πλοία αμφιβίων επιχειρήσεων. Προωθείται από δύο πετρελαιοκινητήρες Caterpillar 3126 που κινούν δύο υδρωθητές (water jets) KaMeWa οι οποίοι εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα 46 κόμβων, ταχύτητα πλεύσεως 33 κόμβων και αυτονομία 200 ν.μ. Πέρα από το τριμελές πλήρωμα, το 11 μέτρων σκάφος μπορεί να μεταφέρει ομάδα 8-10 βατραχανθρώπων.
Στο σκάφος υφίστανται δύο θέσεις οπλισμού, στην πλώρη και στην πρύμνη, όπου δύναται να εγκατασταθεί μέχρι και βαρύ πολυβόλο Μ2ΗΒ των 12,7 mm. Tα NSW RIB θα παραδοθούν με τρέιλερ για οδική μεταφορά αλλά και υλικά για προετοιμασία αερομεταφοράς του. Είναι δυνατή η μεταφορά τους ως εσωτερικό φορτίο από αεροσκάφη C-130 ενώ μπορεί να αναρτηθεί ως εξωτερικό φορτίο σε ελικόπτερα Chinook.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Επίσης, υπάρχει δυνατότητα παλετοποιήσεως, προκειμένου να ριφθεί με αλεξίπτωτα. Οι παραδόσεις των NSW RIB εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν το 4ο τρίμηνο του 2021         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: