Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Η ανάπτυξη των αρμάτων μάχης (Μέρος Α’)


/, Ελλάδα, Προτεινόμενα/Η ανάπτυξη των αρμάτων μάχης (Μέρος Α’)
Το άρμα μάχης αποτελεί ένα ισχυρό οπλικό σύστημα, μεταφοράς ισχύος πυρός στο πεδίο της μάχης, προσφέροντας ταυτόχρονα στο πλήρωμα προστασία από τα εχθρικά πυρά. Το άρμα μάχης , ή τανκ, όπως καθιερώθηκε η ονομασία του από το ευρύ κοινό, αποτελεί έναν από τους τύπους των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης.
Γράφει ο Διονύσης Μουρατίδης
Τρία είναι τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ξεχωριστό: η Δύναμη Πυρός, η Προστασία και η δυνατότητα ελιγμών. Κατά αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται δύναμη πυρός ακριβείας εναντίον στόχων, όπου και όταν χρειάζεται παρουσιαστεί η ανάγκη, είτε βρίσκεται σε κίνηση είτε είναι σταθερό.
Η δύναμη πυρός είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό  και ο βασικός λόγος ύπαρξης του εν λόγω οπλικού συστήματος.  Ο τύπος και το μέγεθος των πυρομαχικών μπορεί να ποικίλει. Ζωτικής σημασίας, ώστε το άρμα να πετύχει την αποστολή του είναι  η ύπαρξη αποτελεσματικών μέσων προστασίας του πληρώματος που το χειρίζεται. Συνήθως συναντάται η πιο συνήθης μορφή η οποία είναι κάποια θωρακισμένη πλάκα από χάλυβα, αλουμίνιο, συνθετικά υλικά , κεραμική , αντιδραστική κ.α. Αναπόφευκτα το μέγεθος των πυρομαχικών και το είδος της προστασίας μεταβάλλουν το μέγεθος του άρματος και το βάρος του.                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: