Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Τελετή Παράδοσης οστών Ελλαδιτών πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή του 1974

 



Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, η τελετή παράδοσης των οστών 7 Ελλαδιτών στρατιωτικών, που έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του 1974. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι οικογένειες των ηρώων, ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης  εκπροσωπώντας την Κυπριακή Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα. Αννίτα Δημητρίου, ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές στους ήρωες, έγινε τρισάγιο στη μνήμη τους και αναγνώσθηκαν ομιλίες. Ακολούθως, τα οστεοφυλάκια των ηρώων μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου με την συνοδεία της Ελληνικής αντιπροσωπείας που παρευρέθηκε στην τελετή, θα επαναπατριστούν με στρατιωτικό αεροσκάφος, όπου θα τύχουν ανάλογης υποδοχής και θα ταφούν σε κοιμητήρια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, επαναπατρίστηκαν τα οστά του Σχη (ΠΖ) Κόκκα Κωνσταντίνου, Σχη (ΜΧ) Γιαννακόπουλου Νικόλαου, Εφ. Ανθστή (ΠΖ) Κουκούλη Θωμά, ΕΦ. Ανθστή (ΠΖ) Καραγκούνη Χαράλαμπου, Εφ. Ανθστή (ΠΖ) Βελώνα Δημήτριου, Εφ. Ανθστή (ΕΜ) Θανόπουλου Δημήτριου και Εφ. Ανθστή (ΚΔ) Δοϊτσίδη Χριστόδουλου. 

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, αποτελεί την εκδήλωση του αμέριστου σεβασμού και την απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής, προς τους Ελλαδίτες στρατιωτικούς, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: