Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη Κυπριακής Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στην Δημοκρατία της Σερβίας

 



Από 06 έως 09 Δεκεμβρίου 2021, ομάδα επιθεωρητών (ΟΕ) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), από την Κύπρο, πραγματοποίησε επίσκεψη – επιθεώρηση, στο έδαφος της Δημοκρατίας της Σερβίας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας που προβλέπονται από το Κείμενο της Βιέννης (2011). 

Η ΟΕ, αποτελούμενη από 4 αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, επισκέφθηκε Σχηματισμούς και εγκαταστάσεις χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας, όπου έτυχε ενημέρωσης για την αποστολή, το έργο και τις δυνατότητες τους, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού. Ταυτόχρονα κατά τις επισκέψεις της, επιθεώρησε την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Σερβίας, όπως αυτές απορρέουν από το Κείμενο της Βιέννης. 

Από την επιθεώρηση, διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία με τον ΟΑΣΕ, καθώς επίσης και η συμμόρφωση της Δημοκρατίας της Σερβίας, με όλες τις υποχρεώσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων, αφορούν την έγκαιρη παροχή πληροφοριών και την ενεργό συμμετοχή σε στρατιωτικές δραστηριότητες, σεμινάρια και συνέδρια. Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκε η τήρηση όλων των προνοιών που σχετίζονται με τα αντικείμενα επιθεωρήσεων και προβλέπονται στο Κείμενο της Βιέννης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: