Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ σε Συμβασιούχους Οπλίτες

 



Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντγου Γεώργιου Κατσάνη» στο Σταυροβούνι, η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους ΣΥΟΠ καταδρομείς (ΚΔ) της 8ης Σειράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι οικογένειες των νέων καταδρομέων,  ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Η απονομή του πράσινου μπερέ για τους καταδρομείς, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίμονής εκπαίδευσης την οποία παρακολουθούν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στις Δυνάμεις ΚΔ. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίηση του ατομικού και λοιπού οπλισμού με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι Μονάδες ΚΔ, στα αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης, καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα.    

Στην Ημερησία Διαταγή του ο Διοικητής της Διοίκησης ΚΔ, Σχης Λούκας Χατζηκωστάντας  τόνισε προς τους νέους ΚΔ ότι η απονομή των διακριτικών σημάτων και του πράσινου μπερέ, αποτελεί μόνο την αρχή μίας δύσκολης αλλά ταυτόχρονα όμορφης διαδρομής. Καλούνται δε στη συνέχεια να τη συνεχίσουν με θάρρος, προκειμένου να παραμείνουν στην οικογένεια των ΚΔ καθότι το ρητό που χαρακτηρίζει  τις Μονάδες της ΔΚΔ είναι το : «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΜΕΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ». Τους επισήμανε επίσης την υποχρέωση  να ενστερνιστούν το πνεύμα των ΚΔ, να αφοσιωθούν στην αποστολή τους και να φανούν αντάξιοι των προκατόχων τους και των ηρώων που προσέφεραν στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, σε χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους νέους ΣΥΟΠ καταδρομείς για την ολοκλήρωση της επιπονης εκπαίδευσης τους, ανέφερε ότι  το πράσινο μπερέ που παρέλαβαν καθώς και το έμβλημα της τόλμης και της νίκης που κοσμεί πλέον το μπράτσο τους, καταδεικνύει άτομα με μεγάλα ψυχικά αποθέματα και σωματική αντοχή, έτοιμα να υπερασπιστούν, εφόσον απαιτηθεί την Κυπριακή Δημοκρατία, υιοθετώντας το «ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ». Τους επισήμανε ότι Φάρος και παράδειγμά τους,  πρέπει να είναι η θυσία των προκατόχων τους στις βουνοκορφές του Πενταδακτύλου, του Κατσάνη και του Κατούντα οι οποίοι μαζί με τους στρατιώτες τους σήκωσαν στους ώμους τους την εθνική μας υπερηφάνεια και άφησαν μεγάλη παρακαταθήκη για το πως πολεμά ο καταδρομέας.

Καταλήγοντας τους υπενθύμισε ότι ως ΚΔ κατά την εκτέλεση της αποστολής τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με συνθήκες ασυνήθιστες για την ανθρώπινη φύση. Ως εκ τούτου το γεγονός ότι η εθελοντική ένταξη τους στις δυνάμεις ΚΔ αποτέλεσε συνειδητή επιλογή, καταδεικνύει ότι στο πρόσωπο τους μπορούμε να δούμε αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουμε.

Κλείνοντας ο Αρχηγός της ΕΦ, συνεχάρη το Διοικητή και τα στελέχη της ΔΚΔ και των Μονάδων της  τόσο για την υλοποίηση της εκπαίδευσης όσο και για την άψογη οργάνωση της τελετής, που δεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού των ΚΔ και τους ευχήθηκε να έχουν την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κάθε αποστολή τους.

Κατά την διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τον COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: