Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Σχολείο Βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης των Αξιωματικών και Μόνιμων Υπαξιωματικών Πεζικού Τάξεως 2021

 


 

Από 24 Οκτωβρίου έως 04 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των νέων στελεχών της Εθνικής Φρουράς, διοργανώθηκε από την 6η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, Σχολείο Εκπαιδευτών Βολών Μάχης Ταχείας Αντίδρασης των Αξιωματικών και Μόνιμων Υπαξιωματικών Πεζικού, τάξεως 2021. 

Σκοπός του Σχολείου ήταν να διδαχθούν και να αφομοιώσουν τις διαδικασίες βολής ταχείας αντίδρασης από όλες τις θέσεις μάχης, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε απειλή και να αξιοποιηθούν ως εκπαιδευτές στις Μονάδες τους. Κατά τη διάρκεια του Σχολείου, οι εκπαιδευόμενοι εκτέλεσαν τόσο ατομικές όσο και ομαδικές βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, σε σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας, που προσομοιάζουν σε πραγματικές καταστάσεις πεδίου επιχειρήσεων. 

Η συμμετοχή των νέων Αξιωματικών και Μόνιμων Υπαξιωματικών του όπλου του Πεζικού στο σχολείο, αποτελεί μέρος της συνεχούς και πολυεπίπεδης εκπαίδευσης των στελεχών και συμβάλλει σημαντικά στην επαύξηση της μαχητικής και επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: