Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Οι Ακολουθίες των Παθών και της Αποκαθηλώσεως στην Πάτρα


Οι Ακολουθίες των Παθών και της Αποκαθηλώσεως στην Πάτρα

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τους Ναούς της Αποστολικής πόλεως των Πατρών, τόσο κατά την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 το βράδυ, στην Ακολουθία των Παθών, όσο και κατά την Μεγάλη Παρασκευή  3 Μαΐου 2024 στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην Ακολουθία των Παθών, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, όπου χιλιάδες ευσεβών χριστιανών προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο, ενώ στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, εχοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, ενώ στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου ωμίλησε δεόντως.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του μετά την θαυμάσια ομιλία του Ιεροκήρυκος Αρχιμανδρίτη π. Αμβροσίου Γκουρβέλου στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, είπε, ότι, «αφήσαμε πίσω τους παλαιούς και συγχρόνους σταυρωτάς του Κυρίου. Ήδη νικήθηκαν και σε λίγο, εν χαρά και αγαλλιάσει θα ψάλωμεν: “Ἀνάστα ὁ Θεός κρίνων τήν γῆν, ὃτι σύ κατακληρονομήσεις ἐν πᾶσι τοῖς ἒθνεσι”».


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.    https://www.orthodoxianewsagency.gr/mitropolitiko_ergo/%ce%b9-%ce%bc-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd/oi-akolouthies-ton-pathon-kai-tis-apokathiloseos-stin-patra/

Δεν υπάρχουν σχόλια: