Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Αναχώρηση του Λόχου Ελιγμού της Δύναμης «EUFOR ALTHEA»

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, ο Ελληνικός Λόχος Ελιγμού αναχώρησε ακτοπλοϊκώς με το αρματαγωγό «ΣΑΜΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού από την Ελλάδα (Λιμένα Θεσσαλονίκης) με προορισμό τον λιμένα PLOCE της Κροατίας και στη συνέχεια οδικώς αφίχθη στο Στρατόπεδο BUTMIR της Δύναμης «EUFOR ALTHEA» στο Σεράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Ο Λόχος θα αναπτυχθεί για ένα έτος στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη στο πλαίσιο της ειρηνευτικής αποστολής EUFOR ALTHEA, προκειμένου να διατηρήσει ένα ασφαλές και σταθερό  περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ασκήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις της φιλοξενούσας χώρας.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, την  Τρίτη 11 Ιουνίου  2024 πραγματοποιήθηκε τελετή αναχώρησης στο Στρατόπεδο «ΕΠΙΛΑΡΧΟΥ ΘΩΜΑ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ» στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, στην οποία παραβρέθηκε ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στις δύο φωτογραφίες διακρίνεται ο αιμοσταγής και αδίστακτος σφαγέας της Πελοποννήσου (όπως τον αποκαλούσε ο κόσμος της Πελοποννήσου), ο Γεώργιος Αρετάκης (καπετάν Σφακιανός 1899-1949), με καταγωγή από το Σπήλι Ρεθύμνου, ο οποίος ήταν απότακτος Ανθυπολοχαγός του 1935.
Ο εν λόγω εγκληματίας κατά την περίοδο της κατοχής έδρασε μέσω του ΕΛΑΣ ως Ταγματάρχης στις περιοχές της Αχαΐας και της Λακωνίας. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, ο Σφακιανός αρνήθηκε να παραδώσει τον οπλισμό του και καταδιωκόμενος από την Ελληνική πολιτεία ανέβηκε και πάλι στο βουνό, και τον Σεπτέμβρη του 1946 συγκρότησε με άλλους παράνομους συμμορίτες το πρώτο ένοπλο τμήμα του ‘’ΔΣΕ’’ Πελοποννήσου στον Πάρνωνα, και εν συνεχεία κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου συνέχισε την δράση του ως Αντισυνταγματάρχης του ‘’ΔΣΕ’’. Ο αδίστακτος σφαγέας Γεώργιος Αρετάκης έφερε στην μέση της ζώνης του δύο μάχαιρες, την «Μαριώ» και την «Λενιώ» όπως τις είχε ‘’βαπτίσει’’ (!!!), και πάντα όταν βρίσκονταν σε κόσμο και σε ομοϊδεάτες του, πάντα χάιδευε τις δύο μαχαίρες λέγοντας με καμάρι πόσους έχει σφάξει η κάθε μια. Το γεγονός όμως που τον κατατάσσει ως στυγνό και αδίστακτο σφαγέα είναι (ΠΡΟΣΟΧΗ), πως πριν από κάθε σφαγή επέβαλε στο υποψήφιο θύμα που εκείνη την ύστατη στιγμή έβλεπε να πλησιάζει το μαρτυρικό του τέλος, να επιλέξει αν θέλει να τον σφάξει η «Μαριώ ή η «Λενιώ». Ο Γεώργιος Αρετάκης έδρασε περίπου 8 χρόνια στην Περιοχή της Πελοποννήσου με δεκάδες αποτρόπαια εγκλήματα να βαραίνουν αυτόν και τους υπό διαταγή συντρόφους του. Στο κέντρο της δεξιάς φωτογραφίας διακρίνεται ο Γεώργιος Αρετάκης το 1944 να παρελαύνει στην πόλη της Καλαμάτας μετά την αποχώρηση των Γερμανών, και στην ζώνη του να φέρει με καμάρι την «Μαριώ» και την «Λενιώ». Τελικά ο Γεώργιος Αρετάκης όταν αντελήφθη ότι δεν τον χώραγε ο τόπος που τον φιλοξένησε 8 χρόνια και εκείνος τον κοκκίνισε με αίμα από το Αίγιο μέχρι την Πύλο, και πως είχε επέλθει πλέον και η διάλυση του αντάρτικου της Πελοποννήσου, αποφάσισε με 5 συντρόφους να κατευθυνθεί προς τις ακτές της Μάνης με πρόθεση να νοικιάσει πλεούμενο και να τον μεταφέρει στην Κρήτη. Το τελευταίο τους καταφύγιο ήταν η σπηλιά Βαγιολάγκαδο του χωριού Δρυαλί στην ανατολική Μάνη. Εκεί όμως προδόθηκαν από χωρικό της περιοχής, και στις 26 Απριλίου 1949 η σπηλιά περικυκλώθηκε από άντρες των ΜΑΗ και της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, όπου ακολούθησε σφοδρή μάχη με αποτέλεσμα ο Αρετάκης και οι σύντροφοί του να σκοτωθούν. Εν συνεχεία το κεφάλι τόσο του Αρετάκη όσο και των συντρόφων του αποκόπηκαν και περιφέρθηκαν στις περιοχές όπου έδρασε προκειμένου ο τοπικός πληθυσμός να επιβεβαιωθεί πως ο εγκληματίας και οι σύντροφοι του ήταν πλέον νεκροί. Σήμερα μετά την παρέλευση 75 ετών ο εν λόγω εγκληματίας έχει αναδειχτεί σε ήρωα από την αριστερά.
Version:0.9 StartHTML:00000184 EndHTML:00000254 StartFragment:00000218 EndFragment:00000218 SourceURL:https://www.facebook.com/photo/?fbid=1029711888516165&set=a.939080800912608  https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/449456062_1029711885182832_4960300102389512719_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=f727a1&_nc_ohc=cf08OZIQCdsQ7kNvgGo37cB&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=00_AYBCR6RvlK-y4VcBbxZHJ8540ATiMswmUtObaR-RxeMOJw&oe=6684E319

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Δεν πρεπει ποτε να μαθουν οι Ελληνες

 

Δεν πρεπει ποτε να μαθουν οι Ελληνες ότι: Δημόκριτος, Πυθαγόρας, Ηράκλειτος διατύπωσαν απόλυτα τη θεωρία της Πυρηνικής Φυσικής και της Ειδικής Σχετικότητος, ενοποιώντας σε ενιαίους μαθηματικούς τύπους τον Ηλεκτρισμό, την Βαρύτητα, τον Μαγνητισμό, την Αστρονομία, και τα Ασθενή Ρεύματα Πυρήνων Ατόμων.
Δεν πρέπει ποτέ να μάθουν οι Έλληνες ότι: οι Αστρονόμοι – Μαθηματικοί, Εύδοξος, Κάλλιπος, Αρίσταρχος, Ευκλείδης, Αρχιμήδης, Κόνων, Ίππαρχος, Κλεομήδης, Απολλώνιος, Πτολεμαίος, θέων, Υπατία, Πάππος, είχαν εξαντλήσει τα όρια της ανθρώπινης νοημοσύνης επιλύοντας ΝΟΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εξισώσεις 12 αγνώστων (δώδεκα εξισώσεις δώδεκα αγνώστων) ενώ το όριο των σημερινών Η/Υ είναι «7 εξισώσεις 7 αγνώστων». Διότι πρέπει να προβληθούν οι κλεπταποδόχοι αρχαίας γνώσης Κέπλερ, Γαλιλαίος κλπ…
Δεν πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι : οι Μηχανικοί – Τεχνικοί Ευπαλίνος, Σώστρατος, Ήρων, Ζώσιμος, Καλλίνικος, κατασκεύαζαν τοπογραφικά όργανα τριγωνομετρικής τοπογραφήσεως, αυτόματους μηχανισμούς και όργανα ηλεκτρικών εφαρμογών, διότι πρέπει να προβληθεί ο κλεπταποδόχος Έντισον ως εφευρέτης του …ηλεκτρισμού, αν και οι ανωτέρω έλληνες μηχανικοί χρησιμοποιούσαν το Ήλεκτρον (κεχριμπάρι) ως φυσικό συσσωρευτή στατικού ηλεκτρισμού σε τεχνικές εφαρμογές…
Δεν πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι : οι Γεωγράφοι – Εξερευνηταί Σκύλαξ, Πυθέας, Εύδοξος, Στράβων, Παυσανίας, Κοσμάς Ινδικοπλεύστης, Εκαταίος, είχαν χαρτογραφήσει όλη την επιφάνεια του πλανήτη, διότι υπάρχει κίνδυνος να μάθουν οι έλληνες ότι η Ατλαντίδα και η Αμερικανική Ήπειρος ανήκαν διοικητικά στους Δελφούς, ενώ η Ασίας ανήκε διοικητικά στις Σάρδεις, με κεντρικό συντονιστή το Απολλώνειο Κέντρο Δήλου, στο οποίο οι Υπερβόρειοι Έλληνες (Βόρεια Σιβηρία) έστελναν ως ένδειξη αναγνώρισης «κάθε έτος, εκλεκτά σιτηρά», μέσω των Ελλήνων Αριμασπών και Ισσηδόνων και Μασαγετών Κεντρικής και Νοτίας Σιβηρίας.
Δεν πρέπει οι έλληνες να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες Ιατροί, Γαληνός, Κέλσος, Ηρακλείδης , Ηρόφιλος, Πραξαγόρας, Αγνοδίκη, Κτηρίας, Ιπποκράτης, Εριβιώτης, προέβαιναν σε ιάσεις «εξισορροπήσεως ηλεκτρομαγνητικών ρευστών του σώματος» ρυθμίζοντας την αλκαλικότητα και την οξύτητα των οργάνων. Ότι προέβαιναν σε ιάσεις με χρήση «αριστερόστροφων αμινοξέων» (αντιβιοτικών) λαμβανόμενων από φυτά, γνωρίζοντας πλήρως ότι μόνον τελευταία ανεκάλυψε η μοριακή βιολογία, για την δράση – αντίδραση των αριστερόστροφων αμινοξέων (αντιβιοτικών) με τα δεξιόστροφα αμινοξέα (πρωτεΐνες οργανισμών).
Δεν πρέπει οι έλληνες να μάθουν ότι τα σύμβολα «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ» και «ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ» ήταν σύμβολα φυσικής και μαθηματικών, με τα οποία οι Έλληνες Πυθαγόρας και Δημόκριτος και Αρίσταρχος εξέφραζαν δεξιόστροφους και αριστερόστροφους πυρήνες ατόμων, πλανήτες, ηλιακά συστήματα, γαλαξίες και συμπαντικούς τομείς συνόλων γαλαξιών.
Πριν από 2500 χρόνια ο Ιπποκράτης έκανε εγχειρήσεις στον εγκέφαλο και στην καρδιά…
Παρά τα σχεδόν ανύπαρκτα μέσα της εποχής του, ο Ιπποκράτης πραγματοποιούσε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Εκείνος και οι μαθητές του, αντιμετώπιζαν με επιτυχία περιστατικά της ορθοπεδικής, της καρδιοχειρουργικής και της βασικής χειρουργικής. Ακόμα και επεμβάσεις στο ανθρώπινο κρανίο πραγματοποιούσε ο Ιπποκράτης, όπως διαβάζουμε σε αρκετά από τα έργα του…. Εκτός από την ίδια την επέμβαση, ο Ιπποκράτης έδινε μεγάλη σημασία στην προετοιμασία του ασθενούς και του χειρουργείου.
Στο έργο του Κατ’ ιατρείον, περιγράφει αναλυτικά πώς πρέπει να ετοιμάζεται ο ασθενής πριν την επέμβαση, πώς αποστειρώνονται τα εργαλεία, πως διαμορφώνεται ο χώρος, αλλά και πώς χρησιμοποιείται το τεχνητό και το φυσικό φως κατά την επέμβαση….
Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο Ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης……
Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μείγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο. «Για πρώτη φορά έχουμε, πια, φυσικά στοιχεία όσων περιέχονται στα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων γιατρών Διοσκουρίδη και Γαληνού», δήλωσε ο Αλέν Τουγουέιντ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το New Scientist…
Αποστολος Ορφευς <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2F<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2F

Οι Έλληνες νικούν τους Βουλγάρους στη Μάχη της Βέτρινας

 


Οι Έλληνες νικούν τους Βουλγάρους στη Μάχη της Βέτρινας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Συγγενής του 20χρονου Έλληνα που δολοφονήθηκε στη Γερμανία: «Toν xτύπησαν μέχρι θανάτου επειδή φορούσε σταυρό»

Θρησκευτικά τα κίνητρα των σεσημασμένων δραστών

Συγγενής του 20χρονου Έλληνα που δολοφονήθηκε στη Γερμανία: «Toν xτύπησαν μέχρι θανάτου επειδή φορούσε σταυρό»

Ο σταυρός που φορούσε πάντα στον λαιμό του ο 20χρονος Φίλιππος Τσάνης ήταν η αιτία που δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, καταγγέλλει συγγενής του αδικοχαμένου ομογενή στη Γερμανία.

Όπως έγινε γνωστό, για τη φονική επίθεση σε βάρος του νεαρού στο Μίντεν συνελήφθη ένας 18χρονος μετανάστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών.         

Καταρρακωμένη η μητέρα του 20χρονου μίλησε στον Alpha: «Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να σωθεί το παιδί. Προσευχόντουσαν όλοι για να γίνει καλά, αλλά τελικά ο Θεός θέλησε να τον πάρει».

«Τον χτύπησαν στο κεφάλι, έπεσε κάτω το παιδί λιπόθυμο και εκεί συνέχισαν να το χτυπάνε στο κεφάλι. Πήγε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διαπιστώθηκε πως ήταν κλινικά νεκρός» ανέφερε στην εκπομπή Tlive συγγενής του 20χρονου ο οποίος μίλησε για επιθέσεις με θρησκευτικά κίνητρα:


«Το πιο άρρωστο είναι ότι αυτά τα ανεβάζουν σε βίντεο και καμαρώνουν για αυτά που κάνουν. Όλα αυτά τα παιδιά φορούσαν σταυρό και ήταν Χριστιανοί. Πριν τον Φίλιππο έγιναν ξανά τέτοιες επιθέσεις, τρομοκρατικές τις λέμε εδώ στη Γερμανία. Πριν τον Φίλιππο είχαν σκοτώσει έναν 26χρονο, επίσης όπως και έναν αστυνομικό» ανέφερε.

                  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/syggenis-tou-20xronou-ellina-pou-dolofonithike-sti-germania-xtypisan-mexri-thanatou-ton-filippo-epeidi-forouse-stayro/

Η αφύσικη συνεργασία με την Τουρκία στον ΟΑΣΕ





  • Η αφύσικη συνεργασία με την Τουρκία στον ΟΑΣΕ

    Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

    Πολεμική Αεροπορία: Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εναερίου χώρου ABSM προτείνει η ELBIT Systems

     

    /, Ελλάδα, Κεντρικά/Πολεμική Αεροπορία: Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εναερίου χώρου ABSM προτείνει η ELBIT Systems

    Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση των εκπροσώπων της ισραηλινής εταιρείας ELBIT Systems με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης εναέριου χώρου ABSM (Aerial BattleSpase Management), που κατασκευάζει. To ABSM είναι μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εναέριου χώρου και πληροφοριών μάχης.

    Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους διοικητές και τους χειριστές αναγκαία εργαλεία και δυνατότητες για να επιτύχουν κυριαρχία στον αέρα. Πρόκειται για ένα ψηφιακό δίκτυο που αποτελείται από πολλά υποσυστήματα. Έχει ανοιχτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική, δηλαδή μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη, ενώ μπορεί να ενσωματώσει νέα και υπάρχοντα δίκτυα, αισθητήρες, πλατφόρμες και οπλικά συστήματα. Η χρήση του ABSM βοηθά την ηγεσία στη λήψη των σωστών αποφάσεων, γρήγορα και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης.             https://defencereview.gr/polemiki-aeroporia-to-olokliromeno-s-2/

    Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! Χρήστος Κολοβός


    Militaire News
    Πληρώνουμε χρυσό το δικό μας ρεύμα και επιδοτούμε το γερμανικό! Χρήστος Κολοβός


    Γιατί μας «γδέρνουν» με τους λογαριασμούς ρεύματος; Που είναι τα «ευεργετήματα» από τον «ανταγωνισμό» των ιδιωτικών εταιρειών που έκαναν εισβολή με ευρωπαϊκές ευλογίες; Αντί για «μειώσεις τιμών» έχουμε την αχαλίνωτη κερδοσκοπία των ιδιωτών με την κυβέρνηση να μην δείχνει καμία απολύτως διάθεση να παρέμβει.

    Ο Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας Ανεξάρτητος Σύμβουλος ενεργειακών θεμάτων, Χρήστος Κολοβός εξηγεί πως «μας παίρνουν το κεφάλι» με τους λογαριασμούς και αποκαλύπτει ότι 165 δις θα μας βάλουν να πληρώσουμε ως το 2030 για «πράσινες πολιτικές». «Αυτά τα λεφτά είναι το 40% του δημόσιου χρέους για το οποίο μας έβαλαν στα μνημόνια», λέει ο κ.Κολοβός. Αποκαλύπτει ακόμη πως εμείς οι Έλληνες …επιδοτούμε το ρεύμα των Γερμανών…μέσω Ηγουμενίτσας. Για πλήρη ενημέρωση για όσα γίνονται εις βάρος μας η ιστοσελίδα του κ.Κολοβού είναι ck-energy.blogspot.com

    *Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του ΥοuTube.       https://youtu.be/0VXt1ys9jFk?si=tRvWI7baIfQUso42

    Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της ΠΑ παρουσία ΥΦΕΘΑ (ΦΩΤΟ)


    Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέστη σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Ανθυποσμηναγών Τάξεως 2024, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στο Τατόι. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυποσμηναγούς.

    Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, o Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και μέλη του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου.

    Ακόμη παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, ο Βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωποι Κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, Πρεσβειών, Επίτιμοι Αρχηγοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και συγγενείς των νέων  Ανθυποσμηναγών.

    Από τη Σχολή αποφοίτησαν 72 Ανθυποσμηναγοί (39 Ιπτάμενοι, 8 Μηχανικοί Αεροσκαφών, 12 Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών και 13 Ελεγκτές Αεράμυνας), εκ των οποίων 61 από την Ελλάδα, 8 από την Κύπρο, 2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο.

    Μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    «Από την εμβληματική Σχολή Ικάρων, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους νέους Ανθυποσμηναγούς για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. Ύστερα από τέσσερα απαιτητικά χρόνια σπουδών έχουν εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ιπτάμενους ή μηχανικούς, επιτελείς, ηγέτες και επιστήμονες. Να αξιοποιήσουν την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, καταρτίζοντας και εφαρμόζοντας νέα αμυντικά δόγματα που απορρέουν από τα διδάγματα των σημερινών πεδίων των μαχών. Στη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναβαθμίσουν περαιτέρω το γνωστικό τους υπόβαθρο, πραγματοποιώντας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα φοίτησης σε στρατιωτικές σχολές, ακαδημίες και κολλέγια του εξωτερικού, αποκομίζοντας γνώση, διευρύνοντας την κριτική τους ικανότητα και διαμορφώνοντας στρατηγική αντίληψη. Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είμαστε πάντοτε δίπλα στους Αεροπόρους μας με κάθε δυνατό τρόπο, για να μπορούν να εκπληρώνουν απερίσπαστοι την υψηλή αποστολή της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των δικαίων της Πατρίδας μας. »

    default

    default

    Ετικέτες: , ,   https://www.defence-point.gr/news/orkomosia-neon-anthyposminagon-tis-pa-paroysia-yfetha-foto