Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Πόσο μας κοστίζουν τα ταξίδια της κυβέρνησης; Αυτών που μας προτρέπουν να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι ... Share

...



Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για τα αεροπορικά ταξίδια των μελών της κυβέρνησης με τα VIP κυβερνητικά αεροσκάφη ξοδεύτηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποκαλύπτει με το σημερινό πρωτοσέλιδό του το «Ποντίκι», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση πετάει με 6.000 ευρώ την ώρα».
........Συνεχίζεται >>>>>>>

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φορολογούμενοι πολίτες έχουμε πληρώσει από τις 5 Οκτωβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου το ποσό του 1,1 εκατ. ευρώ για ταξίδια του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών με τα τρία VIPαεροσκάφη.

Το «Gulf Stream» έχει χρησιμοποιηθεί εννιά φορές από τον Γ. Παπανδρέου και μία φορά από τον Ευ. Βενιζέλο για μετακινήσεις σε προορισμούς όπως η Κωνσταντινούπολη, η Λάρνακα, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τρεις φορές για τις Βρυξέλλες, δηλαδή για πόλεις όπου υπάρχουν και σαφώς πιο φθηνοί τρόποι μετάβασης. Επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί για τα ταξίδια του Γ. Παπανδρέου σε Αγιο Δομίνικο, Κοπεγχάγη και Μάλμοε, όπου δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση από την Ελλάδα.

Το «Embrair 209» έχει χρησιμοποιηθεί για πέντε κυβερνητικές αποστολές και το «Legacy 484» για άλλες δεκαπέντε που αφορούσαν προορισμούς όπως οι Βρυξέλλες, η Βιέννη, το Λουξεμβούργο, το Βερολίνο, η Φραγκφούρτη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Σόφια, η Λιουμπλιάνα, το Βελιγράδι, η Ποντγκόριτσα, το Σεράγεβο, τα Τίρανα αλλά και... η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Καστοριά και η Ανδραβίδα.
Με τις συγκεκριμένες πτήσεις των VIP κυβερνητικών αεροσκαφών φέρονται να έχουν πετάξει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δύο ταξίδια για Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα φέρεται να έκανε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το συνολικό ποσό του 1,1 εκατ. είναι πάνω – κάτω το ίδιο με εκείνο που είχε ξοδευθεί το αντίστοιχο περσινό διάστημα για τα ταξίδια της προηγούμενης κυβέρνησης, ωστόσο αίσθηση προκαλεί ότι δεν μειώθηκε σε περίοδο ύφεσης, παρόλο που υπήρχε η δυνατότητα σε κάποιους προορισμούς να αποφευχθεί η χρήση του «Gulf Stream» που κοστολογείται με 5.811,20 ευρώ την ώρα και των «Embrair 209» και «Legacy 484» για τα οποία πληρώνουμε 5.660,80 ευρώ για κάθε ώρα χρήσης.http://cretanpatriot.blogspot.com/2010/02/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: