Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τα εμβόλια, το Ελληνικό κίνημα γονέων και οι σκοπιμότητες.


Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Και ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στα προβλήματα και τις σκοπιμότητες που υπάρχουν στους εμβολιασμούς που έγιναν σε χώρες της μαύρης ηπείρου και όχι μόνον, αλλά και στο ότι πολλές χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και το Σουδάν έχουν στραφεί νομικά εναντίον του ιδρύματος του Μπιλ Γκέιτς που χρηματοδότησε την παρασκευή αλλά και τις δοκιμές των εμβολίων, (Υπόλογος για εγκλήματα εμβολιασμών ο Bill Gates;) έρχεται μερίδα του Ελληνικού τύπου να θίξει το θέμα χαρακτηρίζοντας επικίνδυνες τέτοιους είδους αναφορές και ρεπορτάζ.

Έτσι ενώ παγκοσμίως γίνεται προσπάθεια μαζικών εμβολιασμών, στην...
Ελλάδα ολοένα και αυξάνει το κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών. Κι αυτό απ΄ ότι φαίνεται ενοχλεί εταιρείες φαρμάκων και άλλα συμφέροντα.

Σε πριν λίγων ημερών άρθρο της, η εφημερίδα Έθνος δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο "Επικίνδυνο κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών".
Το ρεπορτάζ βασίστηκε σε "έρευνα" της ΕΣΔΥ (Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας), και "κρούει τον κώδωνα" του κινδύνου για τα ανεμβολίαστα παιδιά.

Εδώ πούμε  πως η έρευνα αυτή δεν είναι πρόσφατη, αλλά του 2012, αλλά η αθηναϊκή εφημερίδα την ξέθαψε από τα κιτάπια της βλέποντας πως οι αντιδράσεις για τους εμβολιασμούς των παιδιών από γονείς γιγαντόνωνται.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Παρασυρμένοι από αμφίβολης αξιοπιστίας έρευνες και τρομολαγνικές ειδήσεις που διαβάζουν στο Διαδίκτυο, ολοένα και περισσότεροι γονείς αποφεύγουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους επειδή φοβούνται ότι θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους.
Μια πρόχειρη αναζήτηση στο Internet αποκαλύπτει κείμενα με τίτλους όπως «Οχι στα εμβόλια. Ογδόντα ιατροί εναντίον των εμβολιασμών» και «Παιδικά εμβόλια: Ποιοι κερδοσκοπούν διοχετεύοντας καρκίνους στα παιδιά μας;», τα οποία επηρεάζουν τους γονείς, που σταματούν να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του. Την πραγματικότητα αυτή διαπιστώνουν εμπειρικά πλέον και οι ίδιοι οι παιδίατροι όταν καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς για τα εμβόλια».

Το άρθρο εστιάζει ειδικά στο MMR και στην άδικη, όπως αφήνει να εννοηθεί, «δαιμονοποίηση» του αναφέροντας χαρακτηριστικά πως : αν τα ανεμβολίαστα παιδιά "σώζονται" προς το παρόν από την ανοσία του γενικού πληθυσμού. Τα εμβολιασμένα, από τι σώζονται;

 Και έπειτα από τα παραπάνω είναι φυσικό και επόμενο να μπαίνουν σε σκέψη χιλιάδες πολίτες γιατί το εν λόγω ρεπορτάζ δημοσιεύεται τώρα.

Να σας πω πως η φαρμακευτική εταιρεία Merck & Co, η παρασκευάστρια εταιρεία ενός από τα διαθέσιμα εμβόλια MMR, παραδέχεται ότι το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε από 39 σοβαρές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού και του θανάτου.
Βέβαια αυτές είναι πληροφορίες που δίνονται στους γιατρούς αλλά όχι και στους ασθενείς αν εξαιρέσεις τις αναγραφόμενες παρενέργειες που εσωκλείονται στην συσκευασία.

Οι πιο σοβαρές παρενέργειες που μπορούν να προκληθούν είναι
Εγκεφαλίτιδα,
Νευρολογικές διαταραχές
Κρίσεις και σπασμοί
Μαθησιακές δυσκολίες
Κώφωση
Μερική ή ολική τύφλωση
Μέση ωτίτιδα (πόνος στο αυτί)
Διαταραχές πήξης του αίματος
Παγκρεατίτιδα
Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και νόσος του κρον (Crohn)
Μηνιγγίτιδα
Διαβήτης
Αυτισμός
Και τέλος ο Θάνατος

Να ξεκαθαρίσω πως με το εν λόγω θέμα φυσικά και δεν αντικαθιστούμε την ιατρική επιστήμη και τους γιατρούς.
Ούτε δαιμονοποιούνται τα πάντα.

Αλλά είναι προϋπόθεση πως ο ασθενής και οι οικοίοι του θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα για όλες τις παρενέργειες του κάθε εμβολίου αλλά και να είναι σίγουροι πως εγγυημένα έχει περάσει τα δοκιμαστικά στάδια και δεν γίνονται οι εν δυνάμει ασθενείς πειραματόζωα στο βωμό είτε της προόδου της επιστήμης , είτε πολύ χειρότερα του κέρδους από ορισμένους.
Άρα λοιπόν είναι επιτακτικό για κάθε γονέα να είναι ενημερώμενος για την απόφασή του στο τι τελικά θα πράξει.

Επίσης να πούμε  για την τοποθέτηση του άρθρου πως για όλα τα κακώς κείμενα, κατά την γνώμη κάποιων πάντα, φταίει το διαδίκτυο.

Φυσικά και φταίει το διαδίκτυο.
Όχι όμως για λόγους που ισχυρίζονται κάποιοι.
Στο διαδίκτυο οι γονείς έχουν πρόσβαση σε θέματα και προβληματισμούς περί υγείας, ενημερώνονται για τις επιπτώσεις έχουν οι εμβολιασμοί, τα συστατικά των εμβολίων, τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά παρενεργειών και για το πως κάποιοι κερδίζουν σε βάρος της υγείας των παιδιών τους με την προϋπόθεση πάντα πως έχουν γνώση ώστε να διασταυρώνουν πληροφορίες ως προς το αληθές τους.                                                                                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: