Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ο Σόιμπλε μας πετάει εκτός ευρώ και δείχνει εκλογές!


Ο Σόιμπλε μας πετάει εκτός ευρώ και δείχνει εκλογές!

Στην κυβέρνηση αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και σέρνουν τον τόπο σε επικίνδυνες ατραπούς - Χωρίς σχέδιο ο κ. Τσίπρας παραμένει στην εξουσία μέχρι να τον καθαιρέσουν οι δανειστές

Το μέλλον της Ελλάδας είναι ακόμα χειρότερο από όσο ενδεχομένως πιστεύουμε. Η τελευταία δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις, τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να αναγνώσει.
Μετά από τόσες θυσίες και οικονομικά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός, ο «αρχιτέκτονας» του χάους, ο δόκτωρ Σόιμπλε δήλωσε επί λέξει: «Ο Ελληνικός λαός εξακολουθεί και ζει πάνω από τα όριά του»!
Επιμένει δηλαδή στο αισχρό ψεύδος ότι στη χώρα μας υπάρχει ευημερία. Αυτό άλλωστε ήταν το αρχικό του σχέδιο από την πρώτη μέρα της κρίσης: Να πετάξει την Ελλάδα στη… δραχμή.
Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει. Συνεχίζει να υπάρχει πολιτικά πατώντας πάνω στο αφήγημα του κουρέματος του χρέους το οποίο αποκλείει, κάθετα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Παρά την επίσκεψη Ομπάμα, παρά τα όμορφα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ, οι Γερμανοί δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ρύθμιση του Ελληνικού χρέους.
Με «χειρουργική» μαεστρία το διευθυντήριο των Βρυξελλών και του Βερολίνου κατάφεραν να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στο να υπογράφει δημοσιονομικά προγράμματα που δεν έχουν κανένα απολύτως ενδεχόμενο επιτυχίας.
Στην κυβέρνηση ξέρουν πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πώς αν δεν πάρει τη ρύθμιση χρέους είναι αναγκασμένος να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, διότι πολύ απλά ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν θα έχουν κανένα απολύτως λόγο ύπαρξης.
4ο μνημόνιο δεν μπορεί να υπογράψει. Δεν έχει καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση να κάνει κάτι τέτοιο. Συνεπώς οι εξελίξεις είναι δρομολογημένες.
Μέχρι τις εκλογές ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο να αναδιατάξει τις δυνάμεις του κόμματός του. Δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο να αντιμετωπίσει τα σχέδια των Γερμανών.
Το επικείμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι καθοριστικό για τον χρόνο των πολιτικών εξελίξεων.
Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Wall Street ότι «αν δεν γίνει τώρα η απομείωση του χρέους, θα χαθεί η καλύτερη ευκαιρία για να εξέλθει η χώρα από την κρίση», αναδεικνύουν τη θλιβερή πραγματικότητα.
Ο κ. Τσίπρας σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις και απλά περιμένει το επόμενο εκβιαστικό δίλημμα που θα του θέσουν οι δανειστές για να τον αναγκάσουν σε παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: