Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της γεωγραφίας στα αλβανικά σχολικά βιβλία - Συνεργασία στους τομείς της Παιδείας επιδιώκουν οι συριζαίοι


 

Την ίδια ώρα που τα εγχώρια σχολικά βιβλία καλλιεργούν σε συστηματική βάση τον εθνομηδενισμό και την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας, οι αλβανοί φροντίζουν να «ντύνουν» τα δικά τους σχολικά βιβλία με εθνικό φρόνημα, ακόμη κι αν αυτό βασίζεται στην πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ανάμεσα σ’ άλλα, στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας βλέπουμε να δημοσιεύονται τα εξής:
Στην τελευταία παράγραφο της σελίδας 4 του βιβλίου Γεωγραφίας της 9ης τάξης αναφέρονται ως αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα οι: Τσαμουριά, Κόνιτσα, Καστοριά, Φλώρινα κ.λπ., αφού προηγηθούν οι αλβανικές περιοχές της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και των Σκοπίων.
Στη σελίδα και πάλι του βιβλίου Γεωγραφίας της 9ης τάξης γίνεται αναφορά στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου το 1913 και στα «αλβανικά εδάφη» που μοιράστηκαν στα γύρω κράτη. «Εθνικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά, η Αλβανία εκτείνεται μέχρι την Πρέβεζα» (!) αναφέρει το βιβλίο.
Στις σελίδες 188-190 το βιβλίο Γεωγραφίας της 12ης τάξης κλείνει με φωτογραφίες της Ηγουμενίτσας και της Πάργας, με παράλληλες αναφορές στην «Τσαμουριά».
Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, ύστερα από την ομολογία του νέου υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στην Βουλή, σύμφωνα με το οποίο από το 2000 έχει τεθεί σε ισχύ ελληνοαλβανική συμφωνία για συνεργασία στους τομείς της Παιδείας, των επιστημών και του πολιτισμού, με βάση την οποία προβλέπεται η σύσταση μιας μεικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέταση των αναφορών (ιστορία, γεωγραφία, λογοτεχνία, πολιτισμός, οικονομία κ.α.) της μιας χώρας για την άλλη στα σχολικά εγχειρίδια.
Κι ενώ η Ελληνική πλευρά έχει τηρήσει την συμφωνία να αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία κάθε αναφορά που θα μπορούσε να θεωρηθεί «επεκτατική» -μεταξύ άλλων, έχουν αφαιρεθεί εδώ και χρόνια από το Βιβλίο της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου οι αναφορές στον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα του 1914 και στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας-, η Αλβανία όχι μόνο διατηρεί τις απαράδεκτες αναφορές στα σχολικά της βιβλία, αλλά δεν προσέρχεται καν σε διάλογο με την Ελληνική πλευρά.
Δηλαδή, για μια ακόμη φορά, η Ελληνική πλευρά «πιάνεται κορόιδο» και παραγράφει από τα δικά της σχολικά βιβλία τους ένδοξους αγώνες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ενώ οι αλβανοί συνεχίζουν την προκλητική παραχάραξη της Ιστορίας με τους εξωπραγματικούς ισχυρισμούς τους. Άλλο ένα παράδειγμα της κλιμακούμενης έξαρσης της αλβανικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας, το οποίο σε συνδυασμό με την πλήρη ανυπαρξία οποιασδήποτε αντίδρασης εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς οδηγεί σε θλιβερές συγκρίσεις.        
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

          ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: