Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δυτική Ελλάδα: Ένα βήμα από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου


Δυτική Ελλάδα: Ένα βήμα από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου
Εγκρίθηκε στις 3 Απριλίου, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Προσυμβατικός Έλεγχος για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τρείς χερσαίες περιοχές.
Πρόκειται για τα οικόπεδα των περιοχών «ΒΔ Πελοποννήσου» και «Άρτας-Πρέβεζας» που παραχωρούνται στην ΕΛΠΕ και για το οικόπεδο της περιοχής «Αιτωλοακαρνανίας» που παραχωρείται στην Energean Oil&Gas.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αφού εξέτασε του φακέλους που προσκομίστηκαν αποφάσισε ότι «δεν κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μίσθωσης μεταξύ α) του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., β) του ως άνω Υπουργού και της εταιρείας Energean Oil&Gas και γ) του ως άνω Υπουργού και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., που αφορούν την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αντιστοίχως στις χερσαίες περιοχές “Άρτα-Πρέβεζα”, “Αιτωλοακαρνανία” και “ΒΔ Πελοπόννησος”».
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των ενδιαφερόμενων εταιρειών, ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: