Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΠΟΣ....!!! Η ΕΛΛΑΔΑ Κηρύσσει τον Πόλεμο κατά των τούρκων ...!!! Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ περνάει την Ελληνοτουρκική Μεθόριο στην Θεσσαλία και ορμά προς την Μακεδονία...!!

 





ΕΙΝΑΙ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΥ 1912... ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...

Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος) κατά της Τουρκίας και ο ελληνικός στρατός διαβαίνει την ελληνοτουρκική μεθόριο στη Θεσσαλία. 

Στο μέτωπο της Ηπείρου, παρά την αρχική αμυντική αποστολή που είχε ο Στρατός Ηπείρου, αποφασίζεται η απώθηση του εχθρού, πέρα από τη γραμμή του Αράχθου και η κατάληψη της ισχυρότερης αμυντικής τοποθεσίας του Γριμπόβου. 

Η Ελλάδα εισήλθε στον πόλεμο στις 5 Οκτωβρίου 1912, με επιθετικές ενέργειες προς τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Την ίδια ημέρα, ο Βουλγαρικός Στρατός κινήθηκε προς την Ανατολική Θράκη και ο Σερβικός προς τα Σκόπια και το Μοναστήρι.

Την ίδια μέρα Σώματα προσκόπων με επικεφαλής αξιωματικούς του στρατού αποβιβάζονται στη Χαλκιδική, στον όρμο της Ιερισσού, και αρχίζουν να προχωρούν στο εσωτερικό, διώχνοντας τις μικρές τουρκικές φρουρές και εγκαθιστώντας ελληνικές αρχές.              https://www.stoxos.gr/2020/10/blog-post_172.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: