Η δεύτερη διοργάνωση «R&D Partners Days» της Naval Group διοργανώνεται, χθες και σήμερα, στην Αθήνα. Όπως ανακοινώθηκε, η Naval Group συγκεντρώνει τους εταίρους της από την ελληνική βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο με σκοπό την ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας μέσω πρωτοβουλιών R&D αλλά και ευρωπαϊκών έργων.
Σημειώνεται ότι η Naval Group είναι ένας σημαντικός βιομηχανικός εταίρος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και αναπτύσσει περαιτέρω τις συνεργασίες R&D με την ελληνική βιομηχανία, καθώς και ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μελλοντικών πολεμικών δυνατοτήτων του Ελληνικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δεύτερη διοργάνωση του R&D Partners Days επιβεβαιώνει τη σημασία που έχει για τη Naval Group να προσδιορίσει, να δομήσει και να ενισχύσει συνεργασίες με Έλληνες εταίρους σε τεχνολογίες αιχμής, σε διάφορους τομείς, όπως τα μη επανδρωμένα οχήματα, η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, η αποθήκευση και παραγωγή ενέργειας, η επαυξημένη πραγματικότητα, το I-maintenance και το eco-conception.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «R&D Partners Days», Έλληνες εταίροι μοιράστηκαν την εμπειρία τους σχετικά με συνεχιζόμενα επιτυχημένα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το USSPS (Μη επανδρωμένες Ημι-σταθερές Πλατφόρμες Θαλάσσιας Επιτήρησης), το MIRICLE (Εκκαθάριση Κινδύνου Ναρκών για την Ευρώπη) και το PANDORA. Δόθηκε, επίσης, έμφαση στον τομέα του κυβερνοχώρου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πεδίο συνεργασίας για την Naval Group.
Από την πλευρά της, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας παρουσίασε την πολιτική καινοτομίας της ενώ έγινε συζητήσεις για μελλοντικές συνεργασίες σε καινοτόμους τομείς, χάρη στην υποστήριξη και τον συντονισμό του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Εξοπλισμού (ΣΕΚΠΥ) και της Hellenic Aerospace Security & Defense Industries Group (HASDIG).
Συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα και συμπράξεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα
Εξάλλου, ήδη η Naval Group έχει υπογράψει συνεργασίες με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ερευνητικό Κέντρο Forth. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προχωρήσει γόνιμες ακαδημαϊκές ανταλλαγές τεχνογνωσίας μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της ENSTA Βρετάνης για την ανάπτυξη εργασιών σε σύνθετο υλικό.
Ειδικότερα, για τη συνεργασία σε ευρωπαϊκά έργα, από την πρώτη διοργάνωση των R&D Partners Days, πέρυσι τον Ιούνιο, η Naval Group και οι συνεργάτες της ανταποκρίθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές προσκλήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα Modular Multirole Patrol Corvette με τη συμμετοχή έξι ελληνικών εταιρειών και συγκεκριμένα των Terra Spatium, IDE, ISD, FEAC Engineering, Prisma Electronics και Hydrus.
Επίσης, δύο
έργα Horizon Europe υποβλήθηκαν για σύνθετα υλικά. Το πρώτο ήταν το Ithaca και
το δεύτερο το Joining MAMA. Για τα συγκεκριμένα έργα, η Naval Group έχει
συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης. https://defencereview.gr/naval-group-nea-ekdilosi-gia-tin-anaptyxi-tis-sy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου