Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

TAΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2022»: Επιθετική Ενέργεια της 1ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού

 


 

Την Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2022», η 1η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού σχεδίασε και εκτέλεσε στην περιοχή Καλού Χωριού, άσκηση επιπέδου Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων. Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας και εξέτασε το σενάριο εχθρικής εισχώρησης στον τομέα ευθύνης Τακτικού Συγκροτήματος Μάχης, αναχαίτιση προ της γραμμής αναχαίτισης και αντεπίθεση για καταστροφή του εχθρού και αποκατάσταση του Πρόσθιου Όριου Τοποθεσίας.

Για την υλοποίηση του σεναρίου, η εχθρική εισχώρηση εκτελέστηκε από δύναμη Ουλαμού Μέσων αρμάτων, ο οποίος αναχαιτίστηκε από Ομάδα Μάχης ενισχυμένη από ομάδες αντιαρματικών όπλων. Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε Συγκρότημα Ίλης αρμάτων αποτελούμενη από άρματα μάχης και μηχανοκίνητα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Την ενέργεια υποστήριξε ζεύγος ελικοπτέρων Mi-35 της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και οι οργανικές Μονάδες Πυροβολικού και όλμων της Ταξιαρχίας. Επιπλέον υποστηρίχθηκε από τα κλιμάκια Διοικητικής Μέριμνας της Ταξιαρχίας.

Κατά την άσκηση διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, επαγγελματισμού και επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού των Μονάδων της Ταξιαρχίας.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: