Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ελληνικός Στρατός: Το Μηχανικό και οι επιβεβλημένες εξοπλιστικές ενέργειες για την αναβάθμιση του Όπλου

 


/, Ελλάδα, Κεντρικά, Προτεινόμενα/Ελληνικός Στρατός: Το Μηχανικό και οι επιβεβλημένες εξοπλιστικές ενέργειες για την αναβάθμιση του Όπλου

Το Ελληνικό Μηχανικό είναι αναμφίβολα όπλο με μεγάλη ιστορία και συμμετοχή στους στρατιωτικούς αγώνες του Έθνους. Είναι όμως και το όπλο υποστηρίξεως στο οποίο έχει δοθεί διαχρονικά η μικρότερη προσοχή εκ μέρους της ηγεσίας με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζει την επιθυμητή εικόνα.

Την ίδια στιγμή το Τουρκικό μηχανικό ισχυροποιείται διαρκώς μέσω ενός καλά μελετημένου προγράμματος ανάπτυξης και προμηθειών. Αν και η συμμετρική αντιπαράθεση των δύο όπλων δεν είναι πιθανή και κατά συνέπεια δεν είναι δόκιμο να αναφερθεί, δεν μπορεί παρά να επισημανθεί η πρωτοφανής ανισσοροπία που δημιουργείται στην εκτέλεση αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων εκ μέρους των υπολοίπων όπλων ελιγμού και υποστηρίξεως εξ αιτίας της διαφοράς ανάπτυξης των μέσων μηχανικού των δύο πλευρών.

Το Ελληνικό Μηχανικό καλείται λοιπόν, να ξεπεράσει εαυτόν μετατρεπόμενο σε όπλο που δύναται να έχει αποφασιστική συμβολή στη μάχη. Στο παρόν άρθρο θα επιχειρηθεί μια σύντομη περιγραφή της αποστολής, των μέσων και των δυνατοτήτων των Ελληνικού μηχανικού, η περιγραφή των διεθνών τάσεων στη δράση του μηχανικού μάχης και η κατάθεση προτάσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ισχυροποίηση του.

Το σύγχρονο μηχανικό θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι κάθε στρατιωτικού οργανισμού με διαρκώς μεγαλύτερη σημασία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και καταβάλλεται προσπάθεια για την αναβάθμιση του. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το μηχανικό μάχης του Αμερικανικού και Ισραηλινού στρατού, στρατών με πλούσια πολεμική εμπειρία και διαρκή συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις, όπου βρίσκεται σε φάση διαρκούς αναβάθμισης, οργανωτικής και επιχειρησιακής.                    ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ                                                   https://defencereview.gr/ellinikos-stratos-to-michaniko-kai-oi-e/

Δεν υπάρχουν σχόλια: