Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Τελετή Επίδοσης Ξιφών σε Αξιωματικούς προερχόμενοι από Υπαξιωματικούς

 


 

Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελειού Εθνικής Φρουράς, η τελετή διαβεβαίωσης και επίδοσης ξιφών στους νέους Αξιωματικούς, οι οποίοι προάχθηκαν μετά από επιλογική διαδικασία και εξετάσεις, από τις τάξεις των Υπαξιωματικών. Τα ξίφη επέδωσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στην παρουσία του Γενικού Διευθηντή του Υπουργείου Άμυνας, κ. Ανδρέα Λουκά, του Γενικού Επιθεωρητή της Εθνικής Φρουράς, Υποστρατήγου Σάββα Έλληνα, αντιπροσωπειών στελεχών καθώς και συγγενών και φίλων των νέων Αξιωματικών. 

Ο Αρχηγός, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι, η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στη σταδιοδρομία τους, καθώς αφού προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σαν Υπαξιωματικοί, με σκληρή και μεθοδευμένη εργασία, συνειδητή πειθαρχία και άριστη επαγγελματική κατάρτιση, ανέλαβαν την υποχρέωση να βαδίσουν ένα καινούργιο δρόμο ως Αξιωματικοί, με το ίδιο όμως όραμα, αυτό της ελευθερίας της κυπριακής γης. Υπενθύμισε ότι, το ξίφος του αξιωματικού δεν αποτελεί εξάρτημα της στολής, αλλά αντιπροσωπεύει ύψιστες αξίες, ιδανικά και αρχές τις οποίες διαχρονικά μεταλαμπάδευσαν οι προκάτοχοί μας Αξιωματικοί οι οποίοι πολέμησαν, άσκησαν διοίκηση και πολλές φορές έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος για την υπεράσπιση των δικαίων της φυλής μας.

Ταυτόχρονα, η επίδοση του ξίφους αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης της αδιάλειπτης προσφοράς των Αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά, στην οποία υπηρετούν με σεβασμό στις στρατιωτικές αρετές της καρτερίας και της πειθαρχίας, με ήθος και επαγγελματισμό. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για το ξίφος το οποίο κρατούν, καθόσον το έχουν τιμήσει κατά το παρελεθόν, πλήθος ηρώων κατά τους αγώνες της Πατρίδας και του Έθνους μας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: